Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
trud se isplatio

Transfer života malo poznatnog rukometaša: Ispao iz HR lige pa završio u Kielu!

Tko bi se tome nadao nakon što je njegov klub ispao iz najvišeg ranga natjecanja u Hrvatskoj...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako je kao prvi vratar rukometnog kluba Moslavine ispao iz najvišeg ranga natjecanja u Hrvatskoj, Svebor Crnojević proživljava vjerojatno najbolje dane svog života. Naime, na vrata 32-godišnjeg čuvara mreže pokucao je ni manje ni više nego njemački velikan THW Kiel.

"Počeo sam trenirati sa prvom ekipom Moslavine 2000. godine, a u Premijer ligi sam počeo sa 17 godina protiv Zameta. Mislim da je bila 2001. godina. Igrali smo protiv Zameta u Rijeci. Prva utakmica – prvi golman, jer su suigrači bili spriječeni drugim obvezama", rekao je uoči odlaska u Njemačku Crnojević u razgovoru za Balkan Handball.

Transferi u velike europske klubove se uglavnom odvijaju po principu iz malog kluba u PPD Zagreb, pa onda u redove nekog velikana.

"Mislim da nije bilo takvih transfera. Svi su obično bili očekivani, iz Zagreba u neki veći europski klub. Rijetko tko je otišao iz nekog malog, malog kluba u takvog giganta. Mislim da je ovo jedan od zvučnijih transfera", kaže 32-godišnji vratar za Balkan Handball, koji će već u subotu debitirati na vratima.

"Da, debi je već u subotu na jednoj od velikih utakmica. Igram za ovosezonsku ekipu Kiela protiv ekipe "Prijatelji Dominika Kleina" i ekipe "Kielovih zvijezda". Uglavnom, tri ekipe će se natjecati, a Nijemci će sigurno napraviti show", pojasnio je Crnojević.

Hrvatski vratar postat će tako četvrti Hrvat u redovima njemačkog velikana nakon Domagoja Duvnjaka, Blaženka Lackovića i Ilije Brozovića. Konkurencija na golu bit će mu dvojica vrhunskih svjetskih vratara, Danac Niklas Landin i Nijemac Andreas Wolff.

Cijeli intervju za Balkan Handball možete pročitati na portalu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider