Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
nastavio niz Hrvata

Transfer iz snova: Brozović se priključio Duvnjaku u njemačkom gigantu

Transfer iz snova ostvario je 'dojučerašnji' pivot PPD Zagreba Ilija Brozović...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ilija Brozović novi je igrač njemačkog rukometnog giganta Kiela. Vijest je na svojoj službenoj stranici objavio moćni njemački klub, te dodao kako je hrvatski pivot potpisao ugovor do ljeta 2017. godine.

"Nakon teških ozljeda Patricka Wienceka i Renea Tofta Hansena, morali smo brzo reagirati. Tražili smo pivota koji je podjednako dobar u obrani i napadu, a to smo pronašli u Brozoviću" rekao je trener Alfred Gislason, na kojeg se nadovezao menadžer kluba Thorsten Storm.

"Tražili smo vrhunskog igrača na crti i dobili ga u Iliji. Bez obzira što je još mlad, Brozović ima jako puno iskustva na međunarodnoj sceni. Jako je želio doći u Kiel, te se potpuno uklapa u naš profil igre i ciljeve koje želimo ostvariti".

Brozović će se u Kielu priključiti našem najboljem rukometašu Domagoju Duvnjaku.

"Presretan sam što ću igrati s Duvnjakom. U Kielu mogu igrati i Bundesligu i Ligu prvaka, a to je jako važno za moj razvoj. Nadam se da ću dodatno napredovati u jednom od najslavnijih klubova u povijesti", rekao je Brozović.

Novopečeni igrač Kiela standardni je član rukometne reprezentacije Hrvatske s kojom će za tri dana krenuti u borbu za medalje na Europskom prvenstvu u Poljskoj.

Ilija Brozović je 24-godišnjak koji je rođen u Splitu 26. svibnja 1991. godine. Visok je 195 centimetara i težak oko 107 kilograma. Prvo rukometno iskustvo stekao je u Metkoviću, odakle je prvo zaigrao u predgrađu Zagreba, Gorici, a potom je 2011. godine potpisao za PPD Zagreb. Prošloga je ljeta otišao u njemački HSV, koji nakon manje od godine dana napušta zbog teške ekonomske situacije i stečaja koji je klub proglasio.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider