Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Finale prije finala

Sudar dvaju atomskih rukometa: Hrvatskoj više pobjeda, Danskoj ključnih dvoboja

Još se nisu smirile strasti nakon velike pobjede protiv Francuske, a pred Hrvatskom je već novi gigantski okršaj. U 15. polufinalu na velikim natjecanjima čeka nas atomski rukomet Ulrika Wilbeka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prije koji dan danski izbornik i službeno je postao najbolji trener na svijetu, a njegova reprezentacija u Španjolskoj izgleda vrlo moćno. Riječ je o momčadi koja po svojoj igri najviše sliči Hrvatskoj. Čvrsta, ali ne toliko kvalitetna obrana, brze kontre i širok napadački repertoar na čelu s Hansenom.

>> Prva zvijezda Danske: 'Sljedeći put ćemo razbiti Hrvatsku 20 razlike!'

>> ANKETA Čeka li Dance sudbina Francuza ili će nas 'razbiti' kako su obećali?

Danska je stari poznanik. Dosad smo se susretali 13 puta na velikim natjecanjima, a skor je 8-5 u korist hrvatskih rukometaša. Posljednji dvoboj bio je posebno bolan po Dance. Na Igrama u Londonu nanijeli smo im jedan od najvećih poraza u povijesti (32-21), kojeg se mnogi još prisjete kad zakorače u dvoranu na reprezentativnoj sceni.

''Ovo je najjača Danska koju sam ikada vidio. Igraju jako brzo, puno su dobili s mobilnim Mollgaardom i morat ćemo biti jako koncentrirani. Njihova igra na posljednjem Svjetskom prvenstvu je bila fascinantna, a to je ono čemu mi težimo ovdje'', izjavio je Goluža.

Imamo dojam kako je ova reprezentacija sazrela za velike stvari. Duvnjak se promovirao u pravog vođu i pokazao da unatoč izostanku Balića imamo svijetlu budućnost. Francuska je to potvrdila. Dečki su pokazali karakter i mogu otići do kraja. Mogu postati prva reprezentacija koja se popela na tron sa svim pobjedama. Bio bi to početak jedne nove generacije. Iako je ona već stasala...

Sve utakmice Hrvatske i Danske:

EP 94' za broncu – 24:23

SP 03' u skupini – 33:27

EP 04' u skupini – 26:25

EP 04' za broncu – 27:31

EP 06' u skupini – 31:30

EP 06' za broncu – 27:31

SP 07' u skupini – 28:26

EP 08' u skupini – 20:30

EP 08' finale – 20:24

OI 08' četvrtfinale - 26:24

EP 10' u skupini – 27:23

SP 11' u skupini – 29:34

OI 12' u skupini – 32:21

Kako vi navijate za hrvatske rukometaše? Pošaljite nam vaše fotografije na moj.report@novatv.hr!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider