Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'Teško je bilo vjerovati, ali...'

Pogledajte što je rekao hrvatski junak nakon povijesne pobjede

Hrvatski rukometaši izborili su polufinale Eura nakon što su senzacionalno u Krakowu svladali domaćina Poljsku s 37-23 (15-10) u jednoj od najnevjerojatnijih utakmica u povijesti hrvatskog sporta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U šokantnom danu na Euru u Poljskoj dogodila su se dva čuda - prvo je Norveška svladala Francusku, a potom je Hrvatska protiv Poljske ganjala pobjedu od 11 razlike, a igrači Željka Babića pobijedili su s nevjerojatnih 14 razlike. U stvorenom krugu Hrvatska, Francuska i Poljska su završili s po šest bodova, a naši rukometaši su prošli u polufinale zahvaljujući senzaciji u Krakowu i jednim od najvećih iznenađenja u povijesti europskog rukometa.

Hrvatska će 29. siječnja igrati polufinale u Krakowu sa Španjolskom, dok se u drugom polufinalu sastaju Njemačka i Norveška.

Još vijesti

Jedan od najboljih kod Hrvatske bio je vratar Ivan Stevanović s 13 obrana.

"Znam da je teško bilo vjerovati u ovo što se večeras dogodilo, ali kad smo vidjeli da je Norveška svladala Francusku pomislili smo da su se napokon i zvijezde okrenule u našu korist. Igrali smo fantastično, s puno fanatizma i nagrađeni smo. Osjećaj je fantastičan, ali vjerojatno ćemo tek sutra ujutro shvatiti što smo napravili. Predsjednica države svima nam je čestitala", rekao je Stevanović i otkrio kako se zapravo našao od prve minute među vratnicama.

"Mirko je imao nekih manjih zdravstvenih problema pa je trener odlučio da možda bolje da probam početi utakmicu. Pokazalo se dobrim, dobro smo otvorili, znali smo da je to jako bitno, ako odemo na 3-4 razlike da će se njima malo 'skratiti' ruka i to je bio i slučaj. Vidjeli smo u utakmicama s Makedoncima i Srbima da nisu baš nešto osim u utakmici s Francuskom gdje je Szmal imao svoj dan i tu ih je odvojio, a Omeyer je branio malo lošije. Kad smo stigli na pet-šest razlike vidjeli smo da je možda i moguće."

Može li Hrvatska nakon čuda i do finala?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider