Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Drama do kraja

FOTO Hrvatska teškom mukom slomila uporne Austrijance, briljantni Čupić!

Hrvatska je otvorila Svjetsko rukometno prvenstvo u Dohi pobjedom protiv Austrije rezultatom 32-30...

Hrvatska je dvoboj s Austrijom otvorila s tri pogotka u prve četiri minute za vodstvo 3-0. Tijekom prvog poluvremena hrvatski su rukometaši održavali prednost od dva do najvećih pet pogodaka razlike (11-6), a na odmor su otišli s vodstvom 16-13 primivši posljednji pogodak na isteku prvih 30 minuta.

FOTO Zvijezde Bayerna i braća Kovač na utakmici Hrvatske i Austrije!

Austrijanci su u drugom poluvremenu još žešće zaprijetili Golužinim izabranicima te više puta stigli na samo jedan pogodak zaostatka. No, u tim su trenucima hrvatski rukometaši uspjevali zadržati mirnoću i nijednom nisu dopustili Austrijancima da izjednače.

U kolopletu isključenja na jednoj i drugoj strani u posljednjih pet minuta hrvatski su rukometaši održavali prednost na tri razlike, ali su s dvije izgubljene lopte dopustili Austrijancima da opet dođu na jedan pogodak zaostatka. Ipak, najbolji pojedinac hrvatske reprezentacije Ivan Čupić svojim je 11. pogotkom zaključio dvoboj i postavio konačnih 32-30.

Uz Čupića, najbolji strijelci hrvatske reprezentacije bili su Domagoj Duvnjak sa šest pogodaka i kapetan Igor Vori s pet golova. Mirko Alilović je obranio 10 udaraca. Strijelce austrijske reprezentacije predovdili su Robert Weber i Viktor Szilagy sa po sedam pogodaka svaki, dok ih je Raul Santos postigao šest.

U subotu, od 17 sati, Hrvatska igra drugu utakmicu na Svjetskom prvenstvu, a suparnik je Tunis koji je u petak doživio uvjerljiv poraz od Makedonije (25-33).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider