Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Što im je to trebalo?

Sramota u Sloveniji: U Mariboru skandirali 'nož, žica, Srebrenica!'

Skupina mariborskih huligana osramotila je svoj grad i zemlju na rukometnoj utakmici.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U europskom rukometnom natjecanju Challange Cup Maribor je ugostio Gradačac i pobijedio ga s 30:22. No, utakmicu su obilježila sramotna skandiranja malobrojne skupine navijača okupljenih oko transparenta ''Maribor supporters''.

Oni su u četvrtoj minuti utakmice počeli skandirati ''nož, žica, Srebrnica'', sramotan slogan kojeg koriste neki srpski navijači. Na podsjećanje na najveći zločin u Europi nakon 2. svjetskog rata, u režiji ratnih zločinaca Ratka Mladića i Radovana Karadžića, gosti iz Gradačca su upozorili domaćine, ali i delegate.

Navijači su upozoreni da će morati napustiti dvoranu ukoliko ne prestane, a to se i dogodilo četiri minute prije kraja susreta.

''Bilo je psovanja, ali to je normalno. No, kada su počeli skandirati 'nož, žica, Srebrenica' morao sam upozoriti delegate'', rekao je Sarajevo X predstavnik gostiju iz Gradačca Mirza Teletović i dodao kako to nije bio kraj divljanja mariborskih navijača.

''Na platou ispred dvorane su oštetili autobus naših navijača. O ovom incidentu bit će obaviješten EHF.''

Inače, mariborski navijači poznati su po svojim ispadima i čestim tučnjavama s hrvatskim navijačima na pripremnim utakmicama po ljeti. Poznato je kako su neke od vođa bili osuđivani kriminalci.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider