Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Velikani otvoreno

Doznajte što je hrvatska sportska elita poručila Željku Jovanoviću!

Novi ministar sporta i prije službenog preuzimanja svog resora najavljivao je radikalne promjene u uređenju sustava sporta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na dodjeli nagrada najboljim sportašima godine, Jovanović je imao priliku čuti iz prve ruke, što tišti hrvatsku sportsku elitu.

Nova vlast, stari problemi. Već godinama stihijski posložen sustav sporta, u recesiji uzima brojne žrtve, a oni najzaslužniji već godinama se pitaju jednu stvar.

''Zašto nemam osigurano socijalno, mirovinsko, zdravstveno i to je prva stvar na koju bi trebalo pripaziti'', rekao je vaterpolist Samir Barać.

I obiteljski proizvodi, koji su vrh vrhova - jalni su na odnos prema sportašima, prije, za vrijeme i poslije karijere.

''Mi ono što imamo ne znamo ni prodavati ni predstavljati ni ništa'', mišljenja je legendarni Gips.

''Naši susjedi koji su i većim financijskim i gospodarskim problemima od nas brinu za svoj sport bolje'', izjavio je Ivica Kostelić.

Prvi dan na novoj funkciji, pa dodjela nagrada najboljima. Lijep dan na terenu za ministra Jovanovića, no takvi će biti rijetki.

''Predložit ćemo i mogućnost poreznih olakšica za gospodarstvenike koji ulažu u sport'', rekao je Željko Jovanović.

Osim Kostelića, svi upiru prstom u brojne susjede.

''Svi okolni susjedi uključujući Mađarsku pa i Grčku i Austriju imaju model po kojem sportaši ne mogu postati socijalni slučajevi'', objasnio je kapetan hrvatske vaterpolske reprezentacije.

Kao što ih stvara HNL. Ni posljednja, razjedinjena Skupština nije pokazala da se stvari pokreću na bolje.

''Ja sam već rekao da je onda pokazala jedan scenarij koji je bio očekivan za vrh HNS - a nije svjestan svoje odgovornosti - jer da je svjestan ponudio bi ostavku'', poručio je Jovanović.

I ne staje tu Jovanović...

''Tužno je da oni uspjeh reprezentacije koriste kao jedan tepih kako bi pokrili sve prljavštine koje se događaju u nogometu i dovode u pitanje legitimitet aktualne nogometne lige'', izjavio je novi ministar znanosti, obrazovanja i sporta.

Verbalno optimistično, nadamo se jednako uspješno i u praksi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju
Utakmicu po Utakmicu Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider