Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Na tečaj fair-playa

Španjolcima poraz od Hrvatske dobra vijest: Nije im prvi put!

"Španjolska je pretrpjela prvi poraz na rukometnom Svjetskom prvenstvu od Hrvatske 27-25, te je završila na drugom mjestu u skupini D. To je, usputno rečeno, dobra vijest...", stoji u uvodnom tekstu španjolske Marce...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Hrvati pobjedom odlaze u dio ždrijeba u kojem su smješteni i Francuzi i Danci. Sve tri reprezentacije su veliki favoriti za naslov, no samo jedna može do finala. Stoga, poraz od Hrvatske i nije loša stvar", piše Marca.

>> Trilogija gluposti ili treća sreća "hrvatskog ponosa"?

>> Goluža: Idemo do kraja, nikoga se ne bojim!

>> Bez kalkulacija: Hrvatska srušila Španjolce za prvo mjesto u grupi!

Sada kada je jasno da su Španjolci, barem njihovi mediji, sretni zbog poraza, bacimo oko i na statistiku koja kazuje da su domaćini odigrali "katastrofalnu" utakmicu, te da je jedan od najboljih vratara svijeta Arpad Šterbik bio očajan na golu, uz dodatak da je djelovao potpuno nezainteresirano prilikom nekih udaraca.

Vratar Barcelone obranio je šest (!?) lopti na današnjem susretu od 33 udarca upućena prema njegovom golu. Mirko Alilović je pak bio sjajan sa 16 obrana od 41 udarca.

Zaključak Marce na kraju teksta jest da reprezentacija mora popraviti igru, iako se čini da bi najprije trebala na tečaj fair-playa, jer ovo nije prvi put da kalkulira. 

Podsjetimo, košarkaška reprezentacija Španjolske je na Olimpijskom turniru u Londonu prošle godine namjerno izgubila posljednji susret u skupini protiv Brazila (88-82) kako bi izbjegla Dream Team Sjedinjenih Američkih Država u polufinalu. Istovremeno su naljutili Francuze koji su morali s njima igrati u četvrtfinalu umjesto protiv spomenutog Brazila.

Nepotrebno je reći da je Španjolska na kraju dogurala do finala i susreta protiv SAD-a.

Pravda u Londonu nije zadovoljena, a može li biti već u Zaragozi za dva dana kada Španjolska ugošćuje Srbiju, tek treba vidjeti. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider