Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Povratak nakon 9 godina

Slovenci i bez najboljeg strijelca senzacionalno do polufinala: Čeka ih Furija!

Španjolska i Slovenija prvi su polufinalni par Svjetskog rukometnog prvenstva u Španjolskoj...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

I dok su domaćini napravili očekivani posao protiv Njemačke (28:24), naši susjedi ipak su iznenadili u srazu s Rusijom (28:27). Slovenija je ugodno iznenađenje ovog SP-a, a pozitivno je šokirala i kontra Rusa, tim više što je bila lišena pomoći svog najboljeg strijelca Dragana Gajiča, koji je otpao do kraja turnira zbog puknuća mišića.

Slovenci su posljednji puta u polufinalu nekog velikog natjecanja bili na Euru 2004. godine, kojem su bili domaćini. Za povratak u svjetski vrh preko Rusije najzaslužniji su kapetan Uroš Zorman koji je u finišu pogodio za 28:26 i riješio sve dileme, ali i golman Primož Prošt kojeg je izbornik Boris Denič poslao među vratnice na polovici prvog dijela, a ovaj je zaključao svoja vrata i pomogao Slovencima da se izvuku iz nezgodnog zaostatka od pet pogodaka.

Španjolci su pak s 28:24 svladali Nijemce, koji tako pognutih glava idu kući, premda su na ovom SP-u u grupnoj fazi srušili aktualne svjetske prvake i olimpijske pobjednike Francuze. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider