Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Noens najviše slavi

Shiffrin uzela slalom u Bormiju: Riesch ispala i sve se zakompliciralo

Američka skijašica Mikaela Shiffin pobjednica je slaloma u talijanskom Bormiju, nakon što je u uzbudljivoj završnici za svega 13 stotinki bila brža od Šveđanke Marije Pietilae-Holmner.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Osamnaestogodišnja Shiffrin je bila najbrža i u prvoj vožnji i to za svega tri stotinke u odnosu na drugoplasiranu Šveđanku. Na prvom je intervalu u drugoj vožnji Amerikanka povećala prednost na 30 stotinki, međutim već je na idućem bila svega stotinku brža od Pietilae-Holmner. Maksimalan napor u završnici omogućio je Shiffin da upiše drugu slalomsku pobjedu u sezoni i šestu sveukupno u Svjetskom kupu.

Shiffrin se pobjedom priključila borbi za najviša mjesta u ukupnom poretku, a u korist joj je išlo i ispadanja Marije Höfl-Riesch, trenutno vodeće skijašice Svjetskog kupa. Treće mjesto pobjedničkog postolja zauzela je Francuskinja Nastasia Noens, koja je za pobjednicom zaostala 62 stotinke. Sjajan je to rezultat za Francuskinju, koja je nakon prvog laufa bila tek 13. Ujedno joj je to i izjednačavanje najboljeg plasmana karijere iz Flachaua 2011. godine, u ovoj istoj disciplini.

U poretku slalomašica Shiffrin je povećala prednost ispred veteranke Marlies Schild, koja je današnju utrku zaključila na šestom mjestu s 40 bodova u džepu. Shiffrin Austrijanki sada bježi 62 boda, a trećeplasiranoj Kanađanki Marie-Michele Gagnon 122.

U ukupnom je poretku Shiffrin skočila na peto mjesto, te sada za vodećom Höfl-Riesch zaostaje 97 bodova. Drugoplasirana Tina Weirather iz Lihtenštajna zaostaje i dalje dva boda, a treća Anna Fenninger 14.

SK skijašica, Bormio, slalom:

1. Mikaela Shiffrin (SAD) 2:00.41

2. Maria Pietilae-Holmner (Šve) +0.13

3. Nastasia Noens (Fra) +0.62

4. Bernadette Schild (Aut) +0.74

5. Marie-Michele Gagnon (Kan) +1.11

...

 

Poredak u slalomu:

1. Mikaela Shiffrin (SAD) 302

2. Marlies Schild (Aut) 240

3. Marie-Michele Gagnon (Kan) 180

4. Frida Hansdotter (Šve) 178

5. Maria Höfl-Riesch (Njem) 140

...

 

Ukupni poredak u SK:

1. Maria Höfl-Riesch (Njem) 611

2. Tina Weirather (Lih) 609

3. Anna Fenninger (Aut) 597

4. Lara Gut (Švi) 568

5. Mikaela Shiffrin (SAD) 514

...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider