Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Zakomplicirali prolaz skupine

Prvi poraz na Euru: Hrvatska izgubila od Norveške nakon dramatične završnice!

U susretu 2. kola B skupine europskog prvenstva hrvatska rukometna reprezentacija je Katowicama izgubila od Norveške 31-34 (17-16) ugrozivši plasman u drugi krug natjecanja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska i Norveška su na europskim prvenstvima odigrale šest utakmica, ali nažalost u nedjelju smo upisali prvi poraz kojim smo zakomplicirali svoju situaciju. Nakon dva kola sve četiri reprezentacije u skupini imaju po dva boda i Hrvatska će u utorak protiv Islanda tražiti pobjedu za prolaz dalje.

Za razliku od 'uspavanog' otvaranja protiv Bjelorusije, hrvatska reprezentacija je protiv Norveške daleko bolje ušla u susret. Prvi pogodak na utakmici postigao je Domagoj Duvnjak kojem je to bio i prvi gol na prvenstvu, nakon što je protiv Bjelorusije imao šut 0-3, što je bilo važno za njegovo, ali i samopouzdanje cijele momčadi. U petoj minuti imali smo 3-1, u devetoj minuti 5-2, a u 11. minuti i najvećih plus četiri (7-3). U prvih 12 minuta Duvnjak je zabio četiri gola, dok je Mirko Alilović sakupio četiri obrane.

Obrana u drugom dijelu nevidljiva

Nažalost, u drugom dijelu prvog poluvremena hrvatski igrači su popustili u obrani, zaredale su pogreške i četiri isključenja što je Norveška iskoristila i u tri navrata stigla do izjednačenja (13-13, 14-14, 16-16). Na odmor smo ipak otišli s golom prednosti (17-16) uz četiri gola Duvnjaka, tri gola Marina Marića i osam obrana Mirka Alilovića. Kod Norvežana najefikasniji je bio Harald Reinkind s pet golova.

Pad u našoj igri nastavio se i na otvaranju drugog dijela. Norveška je u 33. minuti stigla do prvog vodstva (18-17), a u 37. minuti prvi put na utakmici imala je i dva gola viška (20-18). Norveška je imala priliku za odlazak na tri razlike. Međutim, sreća je bila da smo uzeli loptu, Marić je u kontri smanjio, a Horvat potom izjednačio. U 44. minuti odabranici Željka Babića su stigli do prvog vodstva u nastavku (23-22), a u idućem napadu i do plus dva (24-22). Nažalost, prednost smo olako prosuli i Norveška se vratila s dva uzastopna gola.

Još vijesti

Iduće minute donijele su igru gol za gol, no na ulazu u zadnjih deset minuta Norveška je ponovo pobjegla na dva gola prednosti (29-27) i imala napad za plus tri. Sreća nas je još jednom pomazila i u svega 60 sekundi uspjeli smo izjednačiti. Četiri minute prije kraja Norveška je još jednom otišla na plus dva (32-30), a kada je Sander Sagosen 2:30 prije kraja zabio za 33-30 priči je bio kraj.

Uništili nas norveški pucači

Norvešku su do pobjede predvodili Kristian Bjornesen sa sedam golova, Espen Lie Hansen sa šest, te Harald Reinkind s pet golova. U hrvatskim redovima najefikasniji su bili Domagoj Duvnjak s osam golova, Zlatko Horvat s pet golova, te Marino Marić sa četiri pogotka.

U drugom susretu iz ove skupine Bjelorusija, koja je izgubila od Hrvatske u prvom kolu, iznenadila je Island pobijedivši 39-38. Bila je to utakmica bez obrana sa čak 77 golova. Bjelorusiju su do pobjede predvodili Barys Puhouski s 11 golova, te Serhej Rutenka s osam, te Maksim Baranau sa sedam golova. Kod Islanda najefikasniji su bili Alexander Petersson sa šest, te Gudojn Valur Sigurdsson i Robert Gunnarsson sa po pet golova.

U posljednjem kolu skupine B Europskog prvenstva u rukometu u utorak, 19. siječnja se sastaju Bjelorusija i Norveška, te Hrvatska i Island.

HRVATSKA - NORVEŠKA 31-34 (17-16)

HRVATSKA: Stevanović, Alilović; Marić 4, Duvnjak 8, Kopljar 2, Gojun, Horvat 5 (4), Karačić 1, Štrlek 2, Čupić 3, Kovačević, Mamić 1, Šebetić, Slišković 2, Cindrić 2, Brozović 1.
NORVEŠKA: Christensen, Erevik; Bjoernsen 7 (3), Hansen 6, Jondal 2, Reinkind 5, Sagosen 3, Toennesen 5 (1), O'Sullivan 3, Lindboe, Gullerud 1, Hykkerud 1, Kristensen, Mamelund 1, Myrhol, Overby.
ISKLJUČENJA: Hrvatska 12 minuta, Norveška 8 minuta.
SEDMERCI: Hrvatska 4-5, Norveška 4-5
SUCI: Raluy Lopez i Sabroso Ramirez (Španjolska)

REZULTATI:

SKUPINA B

Bjelorusija - Island 39-38 (17-18)
HRVATSKA - Norveška 31-34 (17-16)

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider