Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
čekao ga

Babić o razlogu poraza: 'Nije problem bio Alilović...'

Hrvatska rukometna reprezentacija izgubila je u polufinalu Europskog prvenstva...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

''Potrošili smo puno energije u pobjedi protiv Poljske i to je glavni razlog našeg poraza'', kazao je nakon poraza u polufinalu Europskog rukometnog prvenstva u Krakovu od Španjolske (29-33) izbornik reprezentacije Željko Babić.

Hrvatska je u 22. minuti utakmice imala prednost 13:10, a onda je do kraja poluvremena upala u 'crnu rupu' i Španjolci su napravili seriju 8:1, otišli na +4 i više se naši nisu imali snage vratiti.

"Stvarno smo potrošili previše energije protiv Poljske i pali smo u završnici prvog poluvremena, a u drugom nam je falilo snage da ih stignemo. Igrači su umorni i jednostavno nisu mogli više fizički, a protiv jakih Španjolaca i u ovako važnoj utakmici nam je trebala energija", rekao je izbornik Babić.

Još vijesti

"Moji igrači su dali svoj maksimum, ostavili su sve na terenu, ali jednostavno u ovom trenutku nisu bili spremni za ovakvu utakmicu", otvoreno je priznao Babić, koji je u prvom poluvremenu dugo čekao Mirka Alilovića (tri obrane od 21 udarca prema golu).

"Da. Čekali smo da obrani koju loptu više, no nije u njemu bio problem. Cijela momčad je pokleknula u završnici prvog poluvremena i to nas je koštalo u konačnici".

U nedjelju nas čeka borba za broncu i novi ogled protiv Norvežana u 15 sati.

"Bilo bi sjajno da im uzvratimo i napravit ćemo sve da podignemo dečke do te utakmice", zaključio je hrvatski izbornik.

Na prošlom Europskom prvenstvu Hrvatska je u toj utakmici za broncu upisala poraz od Španjolske, koja će se u nedjelju boriti za svoje prvu zlato na europskim prvenstvima protiv Njemačke. Podsjetimo, Nijemci su prije nas slavili nakon produžetka protiv Norveške 34:33.

Kako komentirate poraz Hrvatske u polufinalu EP-a?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider