Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Od najgorih do najboljih

Oni su obilježili domaći sport: Pogledajte pregled hrvatske sportske 2015.

Posljednji dan 2015. godine podsjetit ćemo se i na najznačajnije događaje u Hrvatskom sportu. Zanimljiv pregled onih najpozitivnijih, ali i najnegativnijih događaja koji su obilježili domaći sport pripremio je Stipe Sladoljev.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ono po čemu ćemo pamtiti 2015. godinu u hrvatskom sportu poredat ćemo ovako: od najnegativnije do najpozitivnije stvari, na ljestvici od 'minus tri' do 'plus tri'.

Na poziciji 'minus tri' - kao najgora stvar po kojoj ćemo pamtiti godinu - je stanje u hrvatskom nogometu. Uhićenja čelnih ljudi - Zdravka Mamića i Damira Vrbanovića; skandal sa svastikom na Poljudu; pa zabrana navijača - onih radi kojih se nogomet i igra! - zaslužili su ovo mjesto na ljestvici.

Na mjestu 'minus dva' je šokantan niz dopinških slučajeva: sjajni nogometaš Arijan Ademi, legendarni borac Mirko Filipović, rekorderka u maratonu Lisa Nemec. Svatko ima svoje objašnjenje, ali nažalost godinu su obilježili time što su uzeli nešto što nisu smjeli.

Na poziciji 'minus jedan' je debakl hrvatskih košarkaša. Eurobasket u Zagrebu, velike nade položene u novog izbornika Perasovića, i zvijezde poput Bogdanovića, Tomića i Šarića - sve to nudilo je nadu u pravi rezultat. A završilo je: katastrofalnim porazom od Češke već u osmini finala.

Prije pluseva godine, evo i neutralne 'nule'. Nju je zauzeo Marin Čilić. Nakon osvajanja US Opena, odigrao je sezonu koju neće pamtiti po ničemu posebnom. Istina, osvojio je jedan turnir, i nastavio niz trofejnih godina, ali prvi put nakon daleke 2008. odigrao je jedno-jedino - finale.

A sad idemo na junake. Na poziciji 'plus jedan' je košarkaški klub Cedevita. Naš najzdraviji sportski projekt iz sezone u sezonu napreduje i rezultatski. Ove godine ušli su među 16 najboljih u Europi, što hrvatski klubovi već godinama ne uspijevaju; i sad se bore za plasman među najboljih osam.

Na mjestu 'plus dva' je Blanka Vlašić. Velika hrvatska prvakinja u svojoj 32. godini i s nizom ozljeda već je bila gotovo otpisana za vrhunske rezultate. A onda je došla na Svjetsko prvenstvo i osvojila - srebrno! A za samo jedan pokušaj više, pobjegao joj je novi naslov svjetske prvakinje... I na kraju: najveći hrvatski junak 2015.

Na poziciji 'plus tri' to je: Ivan Rakitić. Stigao je u Barcelonu s teškim bremenom: kao nasljednik legende na odlasku, Xavija Hernandeza. A Rakitić je to iznio fantastično! Pazite samo ovaj podatak: ove sezone odigrao je najviše utakmica od svih igrača Barcelone! A u tako važnoj ulozi, s Kataloncima je osvojio - sve: Ligu prvaka, španjolsko prvenstvo i kup, i Svjetsko prvenstvo. Godina za pamćenje!

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider