Košarka
SPORTOVI
Košarka
Sačuvali prednost

Veliki uspjeh: Cedevita izborila plasman u TOP 16 Eurolige

Cedevita je izgubila od Armanija iz Milana 85:82, ali ipak se uspjela plasirati u TOP 16 Eurolige...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaši Cedevite osigurali su plasman u drugi krug Eurolige nakon što su u petak u susretu 9. kola skupine B u KC Dražen Petrović izgubili od Armanija iz Milana sa 82-85 (31-45). 

Hrvatski prvak je prošlog tjedna domaćim porazom od Anadolu Efesa ispustio prvu 'meč loptu' za plasman u drugi krug. Druga je bila večeras protiv talijanskog sastava za čijim kormilom je sjedio bivši hrvatski izbornik i bivši trener Cedevite Jasmin Repeša. Cedevitu je u TOP 16 vodio i poraz od osam koševa razlike, jer je u prvom susretu ovih dviju momčadi igranom 5. studenog u milanskom Mediolanum Forumu Cedevita slavila 77-68.

Na kraju je bilo minus tri, ali uz puno neizvjesnosti. U posljednje dvije minute Cedevita je ušla sa 11 koševa minusa (70-81). Ali tada se je u junaka susreta pretvorio Fran Pilepić koji je svih osam poena zabio u tim odlučujućim trenucima, pogodivši dvije trice i dva slobodna bacanja

Cedevitu su predvodili Miro Bilan sa 23 koša, Marko Arapović je postigao 16 poena i 7 skokova, a Jacob Pullen 11 koševa, 5 skokova i 7 asistencija. U talijanskim redovima najefikasniji je bio Robbie Hummel sa 21 košem. Od hrvatske trojke u Milanu najbolji je bio Kruno Simon sa 13 poena, 4 skoka i 7 asistencija, Oliver Lafayette ubacio je 7, a Stanko Barać 4 koša.

Posljednji hrvatski klub koji je izborio TOP 16 Eurolige je bila Cibona u sezoni 2009/10. 'Vukovi' su prvi krug natjecanja okončali na 4. mjestu u skupini A, a potom u skupini H zauzeli posljednje mjesto.

U posljednjem kolu, 17. prosinca, Cedevita gostuje kod Laboral Kutxe koji vodi također bivši hrvatski izbornik Velimir Perasović.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider