Košarka
SPORTOVI
Košarka
Igrači Hajduka na utakmici

Cedevita izgubila, Šarić dočekan i ispraćen ovacijama

Cedevita je u 8. kolu Eurolige izgubila od Anadolu Efesa 81:75...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaši Cedevite poraženi su od turskog Anadolu Efesa sa 75-81 (13-17, 26-25, 26-15, 10-24) u 8. kolu Eurolige pred punim tribinima u Draženovom domu te su propustili priliku već u četvrtak osigurati prolaz u Top 16. Među više od pet tisuća gledatelja našla se i kompletna momčad Hajduka koju u subotu očekuje veliki derbi s Dinamom na Maksimiru.

Identičan je to rezultat kojim je Cedevita svladala Anadolu Efes u Istanbulu, što je bila pobjeda koja je pokrenula zagrebačku momčad nakon dva uvodna euroligaška poraza. Nažalost, Cedevita je u posljednjih osam minuta dvoboja prokockala 10 koševa prednosti.

Veliki ulog koji je nosila ova utakmica osjetio se u igri Cedevite u prvom poluvremenu. Promašena početna četiri slobodna bacanja bila su očiti znak nervoze, a pod pritiskom agresivne obrane turske momčadi, Cedevitini su košarkaši u prvih 20 minuta izgubili devet lopti, a dopustili su i gostujućim igračima da im pokupe šest lopti u napadačkom skoku.

Ipak, spomenute su propuste nadoknadili sjajnim šutom za tricu (5-7), pri čemu se posebno istaknuo Fran Pilepić (3-3). Obje su momčadi imale nekoliko pozitivnih napadačkih serija, ali ni Cedevita, ni Anadolu Efes nisu uspjeli svoriti značajniju prednost. Hrvatski prvak je u prvom dijelu imao najveću prednost od četiri poena, a Turci su u nekoliko navrata imali +6.

Iako je Anadolu Efes na početku drugog poluvremena za 30 sekundi došao do najveće prednosti (47-39), momčad Veljka Mršića nije klonula. Serijom 13-0 od 26. do 29. minute, hrvatski prvak otišao je na +8 (62-54), a svoju sjajnu četvrtinu u kojoj je ubacio 10 poena i osvojio dvije lopte, najbolji strijelac Cedevite Jacob Pullen zaključio je tricom za 65-57, rezultat kojim je zagrebačka momčad ušla u posljednju četrvtinu.

Kad je u 32. minuti Luka Babić pogodio tricu za najvećih +10 (68-58), činilo se da Cedevita nezaustavljivo juri prema drugom krugu euroligaškog natjecanja. No, realizatorsku crnu rupu domaće momčadi Turci su iskoristili za potpuni preokret te tricom Darija Šarića u 38. minuti poveli 72-70. Nažalost, hrvatski prvak više nije uspio vratiti izgubljeno vodstvo te su Turci iz Draženovog doma otišli s važnom pobjedom koja ih ostvavlja u utrci za Top 16 u kojoj su se izjednačili s Cedevitom po broju pobjeda (4-4).

Najbolji igrač pobjedničke momčadi bio je hrvatski reprezentativac Dario Šarić koji je u Zagrebu dočekan i ispraćen ovacijama, a utakmicu završio sa 16 koševa i 10 skokova. Brown je ubacio 12, a Granger i Diebler po 10 koševa. Cedevitu su predvodili Miro Bilan s 18 poena i osam skokova te Jacob Pullen sa 17 koševa i pet asistencija. Fran Pilepić je postigao 12 koševa (trice 4-4), a Luka Babić 10 poena uz sedam skokova.

Cedevita će novu priliku za proboj u Top 16 ponovno imati pred svojima navijačima sljedećeg tjedna u petak, 11. prosinca, kad u Draženov dom stiže talijanski Milano predvođen bivšim Cedevitinim trenerom Jasminom Repešom i hrvatskim reprezentativcem Krunom Simonom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider