Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ilja u Zagrebu

Najskuplji na svijetu oduševljen navijačima Medveščaka, ali ne i dvoranom

Medveščak je pred svojim navijačima stigao do najveće pobjede u povijesti kluba.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Medvjedi su postali specijalisti za najjače. Ok, malo pretjerujemo, ali euforija je dopuštena nakon pobjede nad najskupljom momčadi KHL lige. SKA iz St. Petersburga je poražen nakon raspucavanja penala (3:3 nakon produžetka) za opći delirij u Ledenoj dvorani Doma sportova. Na otvaranju sezone pregažen je CSKA iz Moskve, ali SKA je jedan od favorita za naslov.

>> Medveščak pobijedio vodeći klub KHL-a predvođen Kovaljčukom

Hrvatski ljubitelji hokeja imali su prilike vidjeti na ledu trenutno najplaćenijeg hokejaša svijeta Ilju Kovaljčuka. Godišnja plaća mu je debelo iznad 10 milijuna eura, a to su otprilike dva budžeta Medveščaka.

Ruska zvijezda zabila je pogodak već nakon 63 sekunde. To je Ilja Kovaljčuk. Izjednačio je i na 3:3, ali je promašio u raspucavanju penala na kraju utakmice.

''Vratar Medveščaka bio je sjajan'', pohvalio je Marka Dekanicha Rus.

''Teško je igrati s Medveščakom u ovoj maloj dvorani uz ovakve navijače. Oni zaslužuju bolju dvoranu i nadam se da će je uskoro dobiti. Medveščak je odličan za prvu sezonu i želim im puno uspjeha'', poručio je Kovaljčuk.

Ne zna on da Zagreb ima i Arenu. To je onda zbilja 'NHL spektakl', ali Ledena dvorana je grotlo u kojem padaju i najveći.

Predsjednik Medveščaka Damir Gojanović bio je lud od sreće. Kaže kako je ovo najveća pobjeda kluba u povijesti.

''Ma teško mi je uopće povjerovati da je Kovaljčuk klizao u Ledenoj. Čak nam je i zabio dva gola, ali nas nije pobijedio.''

Nakon sedam uzastopnih poraza, Medveščak je slavio. No, treba reći i kako je u posljednje četiri utakmice skupio dosta bodova, pa se ispod njega na ljestvici zapadne konferencije nalaze Slovan i Dinamo iz Minska.

U Ledenoj slijedi još pet utakmica. Prvo Yugra Khanty-Mansiysk u četvrtak pa onda jaki Barys Astana u subotu i ostali...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider