Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Senzacija u Ledenoj

Medveščak pobijedio vodeći klub KHL-a predvođen Kovaljčukom!

Hokejaši zagrebačkog Medveščaka stali su na kraj crnoj seriji u KHL ligi.

Nakon sedam uzastopnih poraza, u Ledenoj dvorani Doma sportova savladali su SKA iz St. Peterburga 4:3 nakon penala. SKA je vodeća momčad Zapadne konferencije KHL lige koja je do ove utakmice imala tek jedan poraz u sedam susreta i koja je u prvom međusobnom susretu protiv Medveščaka na domaćem ledu slavila 3:0. No, Medvjedi su u ovom susretu uspjeli nanijeti im i drugi poraz.

Mogli su to doduše učiniti i u regularnom dijelu budući su sve do šest i pol minuta prije kraja vodili 3:1, no tada je SKA postigao dva gola u razmaku od samo jedne minute i 34 sekunde, a strijelci su bili Čeh Roman Červenka i proslavljeni NHL-ovac, donedavni igrač New Jersey Devilsa Ilja Kovaljčuk.

Bio je to Kovaljčuku drugi gol na susretu, nakon što je u drugoj minuti zabio za vodstvo SKA-a 1:0. Golove za Medvjede zabili su Mathieu Carle, Ryan Vesce i Matt Murley, po jedan u svakoj trećini.

Nakon što u produžecima nije bilo golova pucali su se penali, a ondje je presudio gol Ryana Vescea i time donio Medveščaku važne bodove. Za Medvjede je u raspucavanju zabio i Linglet dok je Kovaljčukov pokušaj u drugoj seriji obranio Dekanich.

KHL liga, utorak:

Medveščak - SKA St. Peterburg 4:3 na penale

Traktor - Novosibirsk 1:0

Podolsk - CSKA Moskva 3:2

Redoslijed Zapadne konferencije: 1. SKA 22 (9 utakmica), 2. Dinamo Minsk 19 (9), 3. Dinamo Riga 18 (9), 4. Spartak 16 (8)..., 12. Medveščak 9 (9)...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider