Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
sport odgovorio

Reagirali šokirani sportaši: 'Nogomet danas nije važan. Misli su s obiteljima'

Sportaši su reagirali na novi kukavički čin islamske države koja je izvela teroristički napad na Bruxelles...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon dvaju terorističkih napada u Bruxellesu, na aerodromu i u metrou, Belgijski nogometni savez otkazao je najprije trening, a potom i prijateljski ogled protiv Portugala koji se trebao igrati idućeg utorka.

"Sve naše misli su sada s obiteljima žrtava. Nogomet danas nije bitan. Otkazani trening i utakmica", objavio je tamošnji nogometni savez na profilu društvene mreže Twitter.

Belgijska ministrica zdravstva Maggie de Block dala je službene brojke o stradalima u napadima - u zračnoj luci poginulo je 11 osoba a ranjena je 81. U eksploziji u metrou poginulo je 15 osoba, a ozlijeđeno 55, od kojih je 10 u kritičnom stanju.

Đorđe Đoković, mlađi brat prvog tenisača svijeta Novaka, trebao je jutros sletjeti avionom u Bruxelles u kojem je proglašeno izvandreno stanje zbog jutrošnjih terorističkih napada. Prvo je eksplozija odjeknula u zračnoj luci, zatim u podzemnoj željeznici, a o aktualnoj situaciji na Twitteru je obavještavao Đoković.

"Trebali smo sletjeti na aerodrom u Bruxellesu kada su nas preusmjerili zbog eksplozije. Sletjeli smo na drugi aerodrom nedaleko od Bruxellesa“, napisao je Đoković junior.

Brojni sportaši, u prvom redu nogometaši, reagirali su na nove grozne scene koje su ovog utorka ponovno viđene na europskom tlu. Podsjetimo, u studenom prošle godine teroristički napad izveden je na glavni grad Francuske Pariz. U istom je smrtno stradalo 129 osoba.

Francuska, čiji se glavni grad Pariz nalazi na dva sata vožnje vlakom od Bruxellesa, će za manje od tri mjeseca ugostiti najveću europsku nogometnu smotru diljem 10 gradova.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider