Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
80 000 ljudi...

Novi jezivi detalji: Bombaš samoubojica imao kartu i pokušao ući na stadion!

Barem jedan bombaš samoubojica imao je kartu za prijateljsku utakmicu Francuske i Njemačke koja se igrala u Parizu koji je u petak navečer bio poprište stravičnog terorističkog čina...

Kako prenosi ugledni Wall Street Journal, jedan od zaštitara koji je bio na dužnosti za vrijeme utakmice dao je detalje stravičnog zločina koji je počinila teroristička skupina ISIS. Zaštitar, koji je zatražio da ga se navodi samo pod imenom Zouheir, je u razgovoru otkrio da je bombaš samoubojica zaustavljen na ulazu na stadion od strane njegovih kolega, koji su otkrili da nosi eksplozivni prsluk. U trenutku kada su ga htjeli uhititi terorist se uspio udaljiti i raznijeti se.

Svjetski prvaci noć proveli na stadionu: 'Svi smo u šoku, bili smo jako uplašeni'

VIDEO Nogometne zvijezde usred terorističkog napada u Parizu!

VIDEO Strava u Parizu: Pogledajte trenutke kad tijekom utakmice odjekuju eksplozije

Nedugo nakon toga raznio se i drugi bombaš samoubojica u blizini stadiona, dok je treći aktivirao prsluk u blizini McDonald'sa.

Naum bombaša samoubojice koji je imao kartu za utakmicu bio je i više nego jasan. Osim što je želio raznijeti sebe i ubiti ljude koji bi stajali u njegovoj blizini, izazvao bi neviđenu paniku i stampedo koji bi vjerojatno prouzročio nove žrtve. Bomaš je na stadion pokušao ući 15 minuta nakon početka utakmice, kada je na tribina već bilo 80 tisuća ljudi, a među njima i predsjednik Francois Hollande.

"Prvo sam pomislio da je riječ o snažnoj petardi, no kada sam vidio da evakuiraju predsjednika znao sam da se događa nešto jako loše", ispričao je Zouheir.

Zaštitar tvrdi da igrači i navijači nisu znali što se događa sve do polovice drugog poluvremena, kada je na stadionu naglo splasnula atmosfera.

Reprezentacija Njemačke prenoćila je na stadionu, te se ove subote u poslijepodnevnim satima sigurno vratila u domovinu. Navijači su zadržani na stadionu još jedan duži period nakon utakmice, sve dok se panika u centru Pariza nije primirila.

Francuska će za manje od osam mjeseci ugostiti najveću europsku nogometnu smotru diljem 10 gradova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider