Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Teški trenuci

Svjetski prvaci noć proveli na stadionu: 'Svi smo u šoku, bili smo jako uplašeni'

Svjetski prvak, njemačka nogometna reprezentacija prošlu je noć provela na stadionu Stade de France u sjevernom pariškom predgrađu Saint-Denisu zbog terorističkih napada u francuskom glavnom gradu u petak navečer prije no što je u subotu ujutro zrakoplovom stigla u Frankfurt.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U napadima koji su se dogodili na nekoliko lokacija u Parizu upravo u vrijeme odigravanja prijateljske utakmice Francuska - Njemačka (2-0) prema trenutačnim podacima poginulo je 128 osoba, pa se njemačka delegacija nakon susreta nije vratila u svoj hotel, već je ostala na stadionu s kojega je u subotu ujutro prebačena u zračnu luku iz koje je poletjela za domovinu nešto iza devet sati.

VIDEO Strava u Parizu: Pogledajte trenutke kad tijekom utakmice odjekuju eksplozije

VIDEO Evo kako su navijači na Stade de Franceu odgovorili na teror u Parizu

"Svi smo u šoku", rekao je nakon utakmice njemački izbornik Joachim Löw te nadodao:

"Utakmica i golovi padaju u drugi plan na ovakve dane. Svi smo na klupi bili jako uplašeni."

Prije odlaska na utakmicu, njemačka je reprezentacija u petak bila i evakuirana iz svog hotela zbog dojave o postavljenoj bombi.

Tijekom odigravanja susreta čule su se tri eksplozije u blizini stadiona, no igrači i gledatelji isprva nisu bili upoznati s događajima.

"Na poluvremenu nismo ništa govorili jer nismo željeli stvarati paniku među gledateljima. Na kraju utakmice sam igračima rekao što se događa. Ovim putem izražavam sućut obiteljima poginulih", izjavio je predsjednik Francuskog nogometnog saveza (FFF) Noel Le Graet.

Francuska i Njemačka odigrale su prijateljski susret u sklopu priprema za nastup na EURU koji bi se od 10. lipnja do 10. srpnja sljedeće godine trebao održati u Francuskoj, a domaćin utakmice otvaranja i finala trebao bi biti upravo Stade de France.

Francuska bi u utorak trebala igrati još jednu prijateljsku utakmicu protiv Engleske u Londonu, dok bi Njemačka također u utorak trebala u Hannoveru ugostiti Nizozemsku. Zasada još nema konačne odluke hoće li se te utakmice igrati ili će biti otkazane.

"Osobno bih želio da igramo u utorak. Ne bismo trebali dozvoliti onima koji su odgovorni za ovaj napad da pobijede", rekao je vršitelj dužnosti predsjednika Njemačkog nogometnog saveza (DFB) Reinhard Rauball.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider