Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Pripreme za Rio

Lucija Zaninović zlatna u Fujairahu

Lucija Zaninović osvojila je zlatno odličje na bodovno jakom G2 turniru održanom u gradu Fujairahu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska taekwondašica Lucija Zaninović osvojila je zlatno odličje na bodovno jakom G2 turniru održanom u gradu Fujairahu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Mlađa splitska blizanka Zaninović je pored zlatnog odličja osvojila i 20 bodova na olimpijskoj ljestvici do 49 kilograma što joj je izuzetno bitno za Olimpijske igre u Rio de Janeiru. Fujairah open je inače prvi u nizu od sedam natjecanja u sklopu priprema na putu prema Olimpijskim igrama.

Lucija je nastupila u kategoriji do 53 kilograma, u prvom kolu je slavila protiv Uzbekistanke Guzal Narbabaeve prekidom zbog bodovne nadmoći 14-2, u drugom je bila bolja od Ukrajinke Litvinčuk 10-6 da bi u finalu pobjedila s Tajlanđanku Chanatip Sonkham, seniorsku svjetsku prvakinju iz 2013., koja je predala borbu pri Lucijinu vodstvu od 1-0.

Inače, na svakom kontinentu se godišnje smije održati samo jedan G2 turnir vrijednosti 20 bodova za pobjednika natjecanja tako da je Luciji ova zlatna medalja dvostruko vrijednija od pobjeda na G1 turnirima.

Nastavi čitati