Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Amerikanke izgubile dobiveno

Kanađanke nakon drame do novog olimpijskog zlata u hokeju!

Hokejašice Kanade osvojile su u Sočiju svoje četvrto uzastopno olimpijsko zlato. U finalu su savladale velike rivalke Amerikanke 3-2 nakon produžetka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kanađanke su veliku seriju olimpijskih zlata započele u Salt Lake Cityju 2002. godine. Bio je ovo četvrti put u pet Zimskih olimpijskih igara kako je ženski hokej uveden kao olimpijski sport da su se Kanađanke i Amerikanke susrele u finalu.

Amerikanke su jedino zlato osvojile 1998. u Naganu, a jedini put kada nisu međusobno igrale za zlato, 2006. u Torinu, Kanada je u finalu svladala Švedsku.

Kanađanke su protiv Amerikanki zaostajale 2-0 tri minute i 26 sekundi prije kraja susreta, a tada su Marie-Philip Poulin i Brianne Jenner zabile za izjednačenje i odvele susret u produžetak. U dodatnom vremenu je u devetoj minuti Poulin postigla svoj drugi gol na susretu s igračicom više i veliko slavlje kanadskih navijača moglo je započeti. Golove za Amerikanke zabile su Meghan Duggan i Alex Carpenter.

U utakmici za broncu Švicarke su savladale Šveđanke 4-3 zahvaljujući furioznoj posljednjoj trećini koju su dobili 4-1. Jessica Lutz zabila je gol koji je Švicarkama donio prvo vodstvo na susretu 3-2, a vratarka Florence Schelling skupila je 28 obrana. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider