Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Uh, kakav sraz

Kanađani se mučili protiv Latvije, Amerikanci lako do polufinala

Hokejaške reprezentacije Kanade i SAD-a posljednji su četvrtfinalisti Zimskih olimpijskih igara u Sočiju i igrat će međusobno za plasman u finale.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

I dok su Amerikanci uvjerljivo i lako svladali Češku (5:2), Kanađani su bili na velikim mukama protiv potpunog autsajdera Latvije. Slavili su na koncu s 2:1, ali njihova igra ne djeluje previše uvjerljivo.

Kanada je povela pogotkom Patricka Sharapa u 14. minuti prve trećine, ali samo dvije minute kasnije je izjednačio Lauris Darzinš. Zadržao se taj rezultat sve do sedam minuta prije kraja kada je latvijska obrana pokleknula s igračem manje. Strijelac je za Kanađane bio Shea Weber. Ukupno je Kanada uputila čak 57 udaraca na suparnički gol, ali je samo dvaput uspjela matirati Kristersa Gudlevskisa.

Amerikanci u Šajba Areni nisu imali nikakvih problema protiv Čeha. Poveli su već u drugoj minuti preko Jamesa van Riemsdyka, Česi su se vratili tri minute kasnije pogotkom Aleša Hemskog, ali sve je nakon toga bilo na strani SAD-a. Već do kraja prve trećine su Amerikanci otišli na 3:1 golovima Dustina Browna i Davida Backesa, a do konca utakmice su zabil i Zach Parise i Phil Kessel. Hemsky je svojim drugim golom samo ublažio poraz.

Podsjećamo, u ranijim utakmicama četvrtfinala Švedska je pobijedila Sloveniju s 5:0, a Finska domaćina Rusiju s 3:1.

ZOI, hokej (m), četvrtfinale:

Finska - Rusija 3:1

Švedska - Slovenija 5:0

Kanada - Latvija 2:1

SAD - Češka 5:2

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider