Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Veliki finale u nedjelju

Kanada i Švedska za zlato u Sočiju: Benn zavio Ameriku u crno!

U finalu olimpijskog turnira za hokejaše na ledu na ZOI u Sočiju igrat će branitelji naslova Kanađani i olimpijski pobjednici iz 2006. Šveđani.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što su u prvom polufinalu Šveđani svladali Fince sa 2-1 (0-0, 2-1, 0-0), u drugom polufinalu Kanađani su u "reprizi" finala iz Vancouvera svladali Amerikance sa 1-0 (0-0, 1-0, 0-0).

Švedska je do pobjede protiv Finske stigla preokrenuvši zaostatak od 0-1, a sva tri gola postignuta su u drugoj trećini. Poveli su Finci golom Ollija Jokinena (26:17), a za Švedsku su uspješni bili Loui Eriksson (31:39) i Erik Karlsson (36:26). Švedska i Finska igrale su u finalu u Torinu 2006., a i tada su bolji bili Šveđani.

U dvoboju Kanađana i Amerikanaca odlučio je samo jedan gol, a njega je postigao Jamie Benn (21:41) početkom druge trećine na odlično dodavanje Jaya Bouwmeestera.

Kanadski vratar Carey Price "zaključao" je svoju mrežu obranivši svih 31 udaraca Amerikanaca, dok Jonathanu Quicku na vratima SAD-a nije pomoglo niti 36 obrana od 37 udaraca suparničkih igrača.

Kanada i Švedska igrat će za zlato u nedjelju od 13 sati po hrvatskom vremenu i bit će to posljednji događaj na ZOI u Sočiju, dok će Finska i SAD igrati za broncu u subotu od 16 sati. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider