Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Spor s HOO-om

Jovanović: Za Matešu i Vrdoljaka sport i sportaši su uvijek bili na zadnjem mjestu

Željko Jovanović je u Puli komentirajući spor s Hrvatskim olimpijskim odborom (HOO) poručio kako je Ministarstvu jedina briga hrvatski sport i sportaši a ne, kako je rekao, "krpanje rupa neuspjelih projekata poput Sportske televizije".

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Za Matešu i Vrdoljaka sport i sportaši su uvijek bili na zadnjem mjestu, a osobna im je promocija bila jedini cilj", kazao je ministar Jovanović dodavši kako Ministarstvo isključivo traži odgovore na temelju nalaza sportske inspekcije koje je neovisno tijelo i koji je došao do brojki koje pokazuju da su se određene odluke koje su se odnosile na financiranje Sportske televizije donosile u nesuglasju s dokumentima HOO-a.

>> HOO odgovorio ministru Jovanoviću

"Svi odgovori i napadi na mene koji dolaze iz HOO-a pokazuju da oni nemaju odgovore. Priznali su da su se greške dogodile i da će ih ispraviti i zato je nalaz koje smo uputili Saboru negativan. Stoga mi tražimo odgovore, da se novac troši transparentno i da novac koji Ministarstvo izdvaja iz sredstava Hrvatske lutrije ide do posljednjeg korisnika, sportaša i sportskih saveza", naglasio je Jovanović dodavši kako njihovo financiranje nije ugroženo, kako tvrde u HOO-u.

Odgovarajući na pitanje novinara on je ponovio kako se u ovom slučaju ne radi o nikakvom političkom pritisku, već o poslu za koje je sportska inspekcija ovlaštena da ga radi u skladu sa zakonom.

"Mateša, Čop i Vrdoljak su nebitni, mi govorimo o hrvatskom sportu koji je zbog neuspješnog poslovanja Sportske televizije ugrožen. Ako će ove godine gubitak iznositi 54 milijuna kuna, pitam se što bi bilo da su ti novci uloženi u sport, čime pokazujemo da nam je jedina briga hrvatski sport i sportaši a ne krpanje rupa neuspjelih projekata", poručio je ministar Jovanović dodavši kako je Sportska televizija osobni projekt Zlatka Mateše s kojim sebi želi osigurati mjesto u Međunarodnom olimpijskom odboru.

Komentirajući informaciju kako Hrvatski klub olimpijaca podupire aktualna nastojanja Vlade u raščišćavanju spornih detalja u poslovanju Hrvatskog olimpijskog odbora Jovanović je kazao kako to govori da i sami sportaši su nezadovoljni funkcioniranjem vijeća HOO-a jer ističu da su se odluke donosile bez da se poštovao statut i pravilnik.

"Ako to sportaši ističu onda smo mi kao Ministarstvo bili dužni uputiti sportsku inspekciju da ispita da li su ti navodi točni", dodao je Jovanović.

On je u ponedjeljak na pitanje o vaučerima za navijače kazao kako sve što može osigurati mir na stadionima je dobro.

"Sve što činimo i radimo i sve što dovede do toga da na sportskim stadionima ne bude nasilja je dobro. Otkad je ova odluka donesena nismo zabilježili niti jedan incident. Mnogi su ismijavali tu ideju, ali ona daje rezultate, navijačke skupine surađuju. Nadam se da će se tako i nastaviti", zaključio je Jovanović. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider