Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Spor oko novca

HOO odgovorio ministru Jovanoviću

Nakon sjednice Hrvatskog olimpijskog odbora press konferenciju su održali Zlatko Mateša i Morana Paliković Gruden.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

''Ministarstvo nam je uskratilo financijska sredstva, te je ugrožen rad nekih saveza, a zbog tog poteza neki natjecatelji ne mogu na natjecanja, rekla je nakon sjednice vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora njegova dopredsjednica Morana Paliković Gruden.

''Taj model imali smo u Zagrebu, što je rezultiralo kadrovskim urušavanjem aktualne vlasti, dodala je Paliković Gruden.

''Mi se nadamo da taj model uskraćivanja sredstava nije namijenjen tome jer to bi značilo sramotu i ljuljanje našeg međunarodnog ugleda jer HOO izvršava programe koji se tiču čitave naše države. Molimo i upozoravamo da se na taj način ne zaustavlja djelatnost naših saveza'', poručila je Paliković Gruden.

Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša izvijestio je kako je Vijeće HOO-a u glavnom dijelu raspravljalo je o postupanju po nalazima sportske inspekcije. Donesene su odgovarajuće odluke, budući da se dio zahtjeva mora ispuniti u roku od osam, a dio u roku od 30 dana. Doneseni su prijedlozi izmjena i dopuna pravilnika i propozicija natjecanja kako bi se sve uskladilo sa zakonom.

Mateša je također istaknuo kako svaka država ima pravo kontrolirati sva sredstva koja dolaze iz javnih izvora, ali i naglasio:

''S druge strane nacionalni olimpijski odbori imaju puno pravo autonomije, organizacije i raspolaganja onim sredstvima koja predstavljaju njihov vlastiti prihod. Takvih je sredstava u slučaju HOO-a u 2011. i 2012. bilo oko 30 milijuna kuna. To nisu javna sredstva i ne podliježu ovom režimu o kojem se govori'', rekao je Mateša.(Media Servis)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider