Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Prvak Europe lovi Rio

VIDEO Jako opasno i zahtjevno: 'Radim jednu od 10 najtežih vježbi u svijetu'

Izazov karijere za najboljeg hrvatskog gimnastičara. Marijo Možnik je aktualni prvak Europe na preči i vlasnik svjetske bronce, ali tek mora izboriti nastup plasman na Olimpijske igre! Da bi to uspio, morat će idućeg mjeseca na Svjetskom prvenstvu opet osvojiti medalju!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čvrst stisak ruke i trening, trening i samo trening. Potpuna posvećenost Marija Možnika u travnju je dovela do titule europskog prvaka na preči.

"Treniram dva puta na dan po dva sata, svaki dan osim nedjelje, znači iznimno težak i zahtjevan sport, puno traži a ne daje baš puno", kaže Možnik.

Pa tako ni europskom prvaku ne osigurava nastup na Olimpijskim igrama. Postoji samo jedan način da Marijo osigura vizu za Rio.
"Da bi otišao na Olimpijske igre moram na Svjetskom prvenstvu u Glasgowu osvojiti medalju."

Tigran Gorički, trener Marija Možnika:
"Apsolutno sve velike zemlje od Japana, Kine, Amerike, Rusije, Ukrajine - svi dolaze najspremniji, najjači."
I zato za nešto više od mjesec dana u Škotskoj ne smije pogriješiti. A to neće biti lako", kaže Gorički.

Možnik ističe:

"Vježba koju ja radim jedna je od 10 najtežih vježbi u svijetu. Definitivno jako zahtjevna, jako opasna i jako precizna. Tako da jako male nijanse će odlučivat o medalji ili 4.-5. mjestu i bitno je ostat priseban i ostat skoncentrirat na vježbu, ne podleći pritisku što se najčešće događa, ali ja imam dosta iskustva iza sebe i mislim da mogu tu jaku vježbu odraditi onda kada je najpotrebnije."

Marijo je, osim briljantnih rezultata poput svjetske bronce i europskog zlata, u povijest gimnastike ušao i zbog jednog posebnog poteza.

"Godine 2007. u Stuttgartu na svjetskom prvenstvu trener i ja izmislili smo jedan novi element. Ja sam ga izveo, ušao je u pravilnik svjetske gimnastičke federacije i to mi je velika čast jer jako malo gimnastičara ima baš svoj element u pravilniku“, ponosno će Možnik.

Nadamo se da će baš on ovom ljubitelju parkoura donijeti medalju sa svjetskog prvenstva u Glasgowu. A onda ćemo s velikim nadama gledati prema Riju.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider