Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
stivi majstore

Stevanovića opet slavi cijela Hrvatska: 'Da nam je ovo netko ponudio…'

Ivan Stevanović jedno je od najvećih otkrića ovog Europskog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pobjedom nad Norveškom 31-24 (15-11) hrvatski su rukometaši osvojili brončano odličje na Europskom prvenstvu u Poljskoj te istovremeno izborili izravan plasman na Svjetsko prvenstvo 2017. u Francuskoj, za što najveće zasluge pripadaju vrataru Ivanu Stevanoviću.

Vratar koji je s 33 godine dočekao debitantski nastup za hrvatsku reprezentaciju na velikom natjecanju, ponovno je dobio priliku braniti od prve minute i iskoristio ju je na najbolji mogući način. Obranio je Norvežanima dva sedmerca i ukupno je imao 14 obrana. Nejasno je samo zašto popularni Stivi nije branio više u polufinalu protiv Španjolske.

''Naravno da smo svi sretni, jer da nam je netko ovo ponudio prije mjesec dana bili bi presretni. Zadovoljni smo jer smo 60 minuta odigrali dobro i u napadu i u obrani. Norvežani su nas stisnuli, ali smo pokazali da možemo kompletnu utakmicu odigrati odlično. Na kraju smo se odvojili i zasluženo pobijedili'', rekao je Stevanović nakon osvojene bronce.

Krešimir Kozina dobio je priliku u drugom dijelu prvenstva i opravdao svoj dolazak na Europsko prvenstvo.

''Najvažnije da smo pobijedili i da smo vjerovali u svakom trenutku. Meni je ovo prva medalja i što god tko kaže kakvog je sjaja ja sam nevjerojatno sretan zbog nje. Hvala dečkima, hvala ovoj publici što je došla i prevalila dalek put. Najbitnije je što ova ekipa nikad nije izgubila vjeru i to nas je krasilo cijeli turnir. Kad više nitko nije vjerovao u nas ka su mislili da smo potonuli mi smo se vraćali nazad i pokazali karakter i to je najbitnije za budućnost.''

Domagoj Duvnjak imao je još jedno teško prvenstvo. Mučio se s premorenošću, ali na kraju je potegnuo kad je bilo najpotrebnije.

"Čestitke dečkima na pokazanom karakteru. Teško je poslije poraza u polufinalu doći do medalje. Nema veze ako nas i zovu brončanima", rekao je Duvnjak.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider