Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Okršaj za finale

VIDEO Stevanović protiv Šterbika: Najbolji je uz Omeyera, ali...

Reporter Dnevnika Nove TV Stipe Sladoljev razgovarao je s Ivanom Stevanovićem, junakom hrvatske pobjede nad Poljskom u Krakowu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon čudesne pobjede hrvatske rukometne reprezentacija nad Poljskom u Krakowu, za Dnevnik Nove TV s mjesta događaja javio se Stipe Sladoljev.

A sad polufinale i spektakl Hrvatska - Španjolska

Kakva je atmosfera u hrvatskoj momčadi nakon pobjede u koju je malo tko vjerovao?

„Održali su trening koji je bio otvoren za novinare desetak minuta. Skrivaju su aduti pred mogućim špijunima pa tako i pred novinarima. Atmosfera je takva da se čini da je samopouzdanje napokon poraslo, jer prosječna starost igrača ove momčadi je 25 godina, a samopouzdanje je jedan od glavnih razloga takvih amplituda i jedan od glavnih razloga debakla protiv Francuza, ili ako se prisjetimo i prijateljske utakmice sa Slovenijom prije Eura. Sada je samopouzdanje poraslo, jer ako su mogli na takav način pobijediti jake domaćine, onda ni pred kim više nema straha, pa niti pred Španjolcima.

Španjolska je jedini preostali veliki favorit u polufinalu Eura, jer ispali su i Francuska, i Danska, i Poljska. Koeficijenti u kladionicama govore da su šanse izjednačene, i našem paru, ali i onom drugom gdje se sastaju Njemačka i Norveška. Jedna konstanta među svim ovim amplitudama naše reprezentacije jest ta da kada ide vratarima, ide i cijeloj momčadi. U tom smislu još jednom treba istaknuti Ivana Stevanovića, koji je stvarno ispričao jednu čudesnu priču.

Sa 33 godine je praktički veteran, a opet i debitant na velikim natjecanjima u isto vrijeme. Junak je sinoćnje utakmice. Sjajno je zamijenio Mirko Alilovića, nominalno je ovdje treći vratar hrvatske reprezentacije, ali sinoć je bio prvi i sigurno sutra kreće i protiv Španjolaca. Porazgovarali smo sa Stevanovićem, evo što kaže", najavio je Sladoljev intervju s hrvatskim vratarom.

Još vijesti

Prošao je cijeli dan nakon sinoćnje utakmice, kako objašnjavate što se to dogodilo?
Kad je Norveška pobijedila Francusku, počeli smo uviđati da ćemo možda imati neke šanse dostići tih 11 razlike. Ali naravno da se puno toga moralo poklopiti za jednu takvu utakmicu. Imali smo i dobru obranu i dobar napad, Poljaci su bili u jednom grču, što je normalno, jer igrali su utakmicu koja im je puno značila, pred 15.000 svojih navijača, međutim, nama se sve posložilo, i eto, pobijedili smo i idemo dalje“, skromno će Stevanović.

Kakav je vaš osobni osjećaj? Dobili ste priliku od prve minute i bili junak utakmice?
„Naravno da sam zadovoljan, ali to je sada sve nevažno, bitno je da idemo dalje, mi se već od danas pripremao za Španjolce.“

Ipak je poseban osjećaj, s 33 godine biti na ovakvom natjecanja sa reprezentacijom i napraviti ovakav uspjeh, nakon što je malo tko u to vjerovao poslije dva poraza.
„Možda je malo i nerealno, ali mi smo jednostavno vjerovali od prve minute. Nama je bilo najvažnije da pobijedimo, a kasnije smo vikali jedan drugom: samo mirno, samo mirno. Razlika je rasla i rasla... Evo, nitko sretniji od nas.“

Španjolci su u posljednjem međusobnom susretu trijumfirali, pa im stoga treba uzvratiti, to je još jedan motiv. S druge strane terena će biti Šterbik, koji je možda i najbolji vratar Europskog prvenstva.
„Možda ne samo na prvenstvu, već i općenito na svijetu, uz Omeyera, jedan dugi niz godina. Sigurno jedna kompletna momčad, bili su favoriti i prije natjecanja. Ne znam, vidjet ćemo, izbornik će spremiti taktiku, nadam se da ćemo sve to sprovesti u djelo, pa što bude.“

Nakon ovako velike pobjede, bi li vas zadovoljilo da na kraju ne osvojite medalju?
„Naravno da ne bi. Kad smo već tu došli, treba probati odigrati odličnu utakmicu pa ćemo vidjeti što će biti“, zaključio je Stevanović.

Može li Hrvatska nakon čuda i do finala?

Ukupno glasova:


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider