Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Lijepa priča

VIDEO Doznajte sve što niste znali o hrvatskom junaku iz Krakowa

Ivan Stevanović – junak čudesne pobjede Hrvatske nad Poljskom...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ivan Stevanović ili od jučer poznat kao hrvatski – „Stevie Wonder“. Fantastični vratar s 13 obrana odveo je sinoć Hrvatsku do polufinala rukometnog Eura sa Španjolcima.

Sve obrane Stevanović je skupio nakon prva 24 udarca Poljaka, što je naše suparnike slomilo već u početku utakmice. Sjajnu Steviejevu izvedbu pratili su i njegovi Riječani, s kojima je napravio prve rukometne korake.

A sad polufinale i spektakl Hrvatska - Španjolska

Evo što kaže Siniša Orlović, Stevanovićev prvi trener:
"Iako je imao i teške periode gdje nije ni branio i bio zapostavljen, on je uvijek bio vedar i pozitivan. To je jedna lijepa priča za sve mlade igrače, djecu da vide da je najvažnije bit optimist, trenirati."

Stevanović je u rukometne vode uplovio s 12 godina, a ovo je njegova prva članska iskaznica iz RK Trsata.

Danijela (tajnica kluba) pokazuje na slici na zidu: "Ovdje nam je Sarać, ovo je Stevie."

S 18 počinje braniti za prvu momčad Zameta, u kojem je sa suigračem Mateom Hrvatinom prošao sve selekcije, od kadeta do seniora.

Još vijesti

"Počeli smo kao klinci, pa smo skupa nekako zajedno i odrastali. Znao sam da ima kvalitetu, evo, samo mu je trebala nekakva prilika, puno puta je bio blizu, i napokon mu se to ostvarilo, nikada nije kasno", kaže Mateo Hrvatin, bivši suigrač i reprezentativac.

Vrata reprezentacije prvi mu je otvorio Zdenko Zorko, koji je u reprezentaciji Slavka Goluže trenirao vratare i poveo Stevieja poveo na Mediteranske igre u Tursku prije dvije i pol godine.

Zorko se prisjeća:
"On je bio borac do kraja, kao i sad, nikad se nije predavao, kad ga je išlo, išlo je, kad nije, nije. Nekad ne obrani ni jednu, a nekad 15 ili 17."

Tajnica Danijela govori i pokazuje: "Načinović, Matošević, Džomba, Sulić, Blažičko, Hrvatin, a ovdje ćemo uokviriti dres našeg Stevieja."

Stevanović je svoje mjesto u Kući slavnih rukometnog kluba Zamet zacementirao - a na dobrom je putu da jednak trag ostavi i u povijesti hrvatskog rukometa.

Može li Hrvatska nakon čuda i do finala?

Ukupno glasova:

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider