Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Pogledajte video

Boysi koje nisu pustili u Beograd gledali utakmicu u Vukovaru, Srbi nas ometali laserima!

Susret Hrvatske i Srbije u Beogradu prošao je srećom bez većih navijačkih nereda, ako izuzmemo lasere, huk s tribina i bacanje tupih predmeta prema našim igračima...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kao što smo već pisali po završetku dvoboja u Beogradu, tijekom polufinalne utakmice Europskog rukometnog prvenstva, između Hrvatske i Srbije u beogradskoj Areni, situacija je bila mirna i nisu zabilježeni izgredi prema hrvatskim navijačima. Nereda nije bilo prije, kao ni tijekom meča, a ni po njegovom završetku nisu primjećeni bilo kakvi izgredi, narano ako izuzmemo događanja u dvorani, koja s bila očekivana...

>> Policija spriječila napad u Areni: Hrvatski navijači odgovorili s 'Vukovar, Vukovar'

>> Kauboji ipak 'pokleknuli' u beogradskoj Areni: Srbi prošli u finale!

U dvorani s 20.000 gledatelja, od čega oko 200 hrvatskih navijača, atmosfera je nažalost bila na rubu incidenta, sa zaglušujućim zviždanjem publike na hrvatsku himnu, te sa stalnim izvikivanjam uvreda i iskazivanjem mržnje prema hrvatskim igračima i Hrvatskoj, na što službeni spiker nije reagirao. Bilo je i bacanja predmeta iz publike, a jedan tupi predmet, nagađa se da se radi o staklenoj boci promašila je hrvatskog trenera te pogodila srbijanskog igrača Žarka Šešuma, koji je s ozljedom oka prebačen u bolnicu. Osim toga, u drugom poluvremenu, srpski su navijači pokušavali omesti hrvatske vratare upiranjem lasera u njih.

Nakon što je završena polufinalna utakmica, koja je bila ocijenjena događajem od visokog sigurnosnog rizika, s obzirom da su u utorak navečer u Novom Sadu i Rumi napadnuti hrvatski navijači, samo su se u središtu Beograda mogli vidjeti automobili sa srbijanskim navijačima koji slave plasman Srbije u finale prvenstva.

Na osiguranju utakmice, koja je proglašena visokorizičnom, kako oko same Arene i važnijih objekata u Beogradu, među kojima i hrvatskog veleposlanstva, tako i autoputa do granice s Hrvatskom, angažirano je više tisuća pripadnika srbijanske policije i posebnih policijskih snaga Žandarmerije.

Direktor policije Srbije Milorad Veljović izjavio je da su tijekom dana 23 osobe priveden zbog narušavanja javnog reda ali da tijekom i nakon utakmice nisu zabilježeni izgredi. Dodao je da policija osigurava odlazak hrvatskih navijača prema granici.

Vršitelj dužnosti ravnatelja hrvatske policije Dražen Vitez i ravnatelj srbijanske policije Veljović su uoči utakmice pozvali navijače dviju reprezentacija da ih sportski bodre i navijaju za njih, te istaknuli kako huliganizam i kaos ne donosi dobro niti dvjema reprezentacijama niti zemljama koje predstavljaju.

Navijači Hrvatske su, po riječima Viteza, imali policijsku pratnju u dolasku od granice do beogradske Arene te su je imali u povratku do granice s Hrvatskom, a njihov izlazak iz beogradske Arene pogledajte u našem video materijalu...

I dok su neki imali te sreće da su uspjeli doći do Beograda, neki nisu bili tako sretne ruke. Naime, ukupno je osam autobusa vraćeno u Hrvatsku.

"Svih osam autobusa u kojima se nalazilo 430 osoba, a koji su iz Hrvatske pokušali ući u Srbiju, srbijanska policija vratila je s graničnog prijalaza Batrovci u Hrvatsku", rekao je glasnogovornik Policijske uprave (PU) vukovarsko-srijemske Luka Barunčić, dodajući kako su u Srbiju pokušala ući i tri kombija s navijačima od kojih je jedan vraćen te 17 osobnih automobila od kojih su dva vraćena.

"Ukupno su u Hrvatsku sa srbijanskog graničnog prijelaza Batrovci vraćene 444 osobe, a 70 je prešlo granicu", rekao je Barunčić.

Neki od njih, nisu se vraćali kućama nego su se smjestili u Vukovaru u kojem su pratili utakmicu Hrvatske i Srbije. Pratili su je na videozidu na Trgu Republike Hrvatske u središtu Vukovara i to je prošlo bez incindenata, a susret je pratilo nešto manje od 1.000 navijača, potvrdio je Barunčić.

Prema njegovim riječima, među najvijačima koji su na središnjem vukovarskom trgu gledali prijenos utakmice bili su i navijači iz Zagreba iz tri autobusa koje srbijanska policija tijekom večeri nije pustila u Srbiju. (GOL.hr/Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider