Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Priključite se i vi

Hrvatski reprezentativci i sportske legende pozvali na aktivniji život

Hrvatski reprezentativci zajedničkim snagama ovog ljeta potiču Hrvatsku na aktivniji život i bavljenje sportom kroz projekt Pokreni se, koji je predstavljen u Zagrebu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Europski prvak u gimnastici Marijo Možnik, hrvatski vaterpolski reprezentativac Ante Vukičević, njegov rukometni kolega Mario Vuglač, nogometaši Tomislav Mrčela i Šime Gržan, sportska legenda Dubravko Šimenc i plivač Alexei Puninski ukazuju na veliki problem neaktivnosti i daju rješenja.

"Velik broj građana Hrvatske nije dovoljno aktivan. Podržavam ovaj projekt te pozivam sve ljude da se bave rekreacijom, od najranije do starije dobi. Znam koliko mnogo znači sport. Ja se uz gimnastiku bavim s još desetak sportova i preporučujem svima da se pokrenu jer će vam život biti bolji", poručuje europski prvak na preči Marijo Možnik.

Ostvarivi san svih nas

Aktivan i zdraviji život ostvarivi je san svih nas. Iako velika većina Hrvatske nije dovoljno aktivna, kroz idućih pet mjeseci projekt Pokreni se nudit će rješenja, a vodeći hrvatski stručnjaci besplatno će savjetovati sve zainteresirane u nadi da će se porazne statistike od 65 posto nedovoljno aktivnih promijeniti na bolje.

"Aktivan život garancija je zdravijeg i duljeg života. Trenirajte barem tri puta jedno. Moja je preporuka trening vlastitom snagom koji možete prakticirati bilo gdje i bilo kada, besplatno. Sport je pravi izbor i vjerujem da će se ovim projektom pomoći da se Hrvatska pokrene", izjavio je hrvatski vaterpolo reprezentativac Ante Vukičević.

Projekt Pokreni se ove godine počinje u Puli, u subotu 23. svibnja u 11:00 na Narodnom trgu (Tržnica), a održava se u suradnji s Pula Sport d.o.o., u Dubrovniku 24. lipnja, u Zadru 18. srpnja, u Vukovaru 18. kolovoza te u Zagrebu 12. rujna. Grupni kružni treninzi održavaju se uz stručno vodstvo tima Kineziološkog fakulteta iz Zagreba, Biotreninga, a predavanje iz nutricionizma održat će stručnjaci iz Definicije hrane.

"Nekoliko je dana do početka našeg najvećeg projekta – Pokreni se. Sretni smo što ćemo i ove godine okupiti tisuće vježbača koji će bar na jedan dan vidjeti što to znači raditi sa školovanom osobom u jednom dobro osmišljenom programu. Nadamo se da će nakon tog programa ljudi s entuzijazmom nastaviti biti aktivni", izjavio je dekan KIF-a prof.dr.sc. Damir Knjaz.

Idućih pet mjeseci projekt Pokreni se, pod generalnim pokroviteljstvom HEP-a, nudit će brojna rješenja koja su na predstavljanju najavili vodeći hrvatski stručnjaci s Kineziološkog fakulteta u Zagrebu predvođeni dekanom prof.dr.sc. Damirom Knjazom, prof. Ivanom Krakanom iz Biotreninga i Karmen Matković Melki iz Definicije hrane.

Partneri i pokrovitelji projekta trud vježbača nagradit će poklonima koji će im pomoći u vježbanju i higijeni. Majice za vježbanje, poklon paket NIVEA proizvoda za njegu i učvršćivanje kože, koji su itekako kompatibilni s vježbanjem u postizanju što boljeg učinka, Jamnica Pro Sport izotonički napitak te magazini Men's Health i Lijepa i aktivna očekuju vježbače, dok će Lenovo najsretnijem vježbaču pokloniti pametni telefon.

Prijavite se za vježbanje putem službene web stranice projekta www.pokrenise.hr.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider