Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Svjetsko prvenstvo

Hrvatski hokejaši u Litvu po ostanak: Debitira kapetan iz Splita

Hrvatska reprezentacija u hokeju na ledu u subotu ujutro putuje u Litvu, gdje je od 20. do 26. travnja očekuje Svjetsko prvenstvo Divizije IB.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Igrače izbornika Donalda MacLeana očekuje težak posao protiv reprezentacija Velike Britanije, Poljske, Nizozemske, Rumunjske i domaćina, a cilj je osigurati ostanak u diviziji.

"Vjerujem da možemo puno, imamo visoke ciljeve, želimo do medalje, ali najvažnije je ostati u ovom rangu natjecanja. Svake godine bismo trebali biti sve jači i jači pa ćemo moći i napredovati", poručio je kapetan naše reprezentacije, a ujedno i debitant Dario Kostović. Splićanin će tako po prvi put zaigrati za svoju domovinu na Svjetskom prvenstvu, dosad je zaigrao samo na jednom turniru u Budimpešti u dresu reprezentacije.

Dario nije jedini debitant u seniorskom društvu jer će u Litvi svoje prvijence u reprezentaciji imati 19-godišnji napadači Luka Vukoja i Ivan Janković, ali i 39-godišnji Alan Letang, te Saša Martinović, Geoff Waugh i vratar Andrej Vasiljević.

Popis reprezentativaca:

Vratari: Mate Tomljenović, Andrej Vasiljević;

Braniči: Alan Letang, Geoff Waugh, Nikola Senzel, Saša Martinović, Marko Tadić, Igor Jačmenjak, Kenneth MacAulay, Luka Marković

Napadači: Dario Kostović, Marko Šakić, Ivan Brenčun, Marko Ljubić, Tadija Mirić, Mario Novak, Mislav Blagus, Ivan Janković, Borna Rendulić, Michael Novak, Dominik Kanaet, Luka Vukoja

Raspored utakmica:

20. travnja (12:00 sati) Hrvatska - Velika Britanija

21. travnja (15:30) Hrvatska - Nizozemska

23. travnja (15:30) Hrvatska - Rumunjska

24. travnja (12:00) Hrvatska - Poljska

26. travnja (19:00) Hrvatska - Litva

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider