Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Rutinski posao Barakuda

Hrvatska u drugom nastupu na SP-u pregazila Kanadu

Hrvatski vaterpolisti došli su i do druge pobjede na Svjetskom prvenstvu koje je u ponedjeljak počelo u Barceloni. Olimpijski pobjednici očekivano su svladali Kanadu s 13-8…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ogromna razlika u kvaliteti između dviju momčadi bila je vidljiva od samog početka. Izabranici Ivice Tucka riješili su prvu četvrtinu u svoju korist s 3-0 golovima Paula Obradovića, Frana Paškvalina i Anđela Šetke. Postavili su na taj način temelje pobjedi i premda do kraja nisu igrali punim gasom i primili su relativno veliki broj pogodaka s obzirom na snagu suparnika, trijumf nije dolazio u pitanje.

''Ovo je bila očekivana pobjeda, odigrali smo jednu dobru, kontroliranu utakmicu. Sad znamo šta nas čeka, na prvoj poziciji čekamo idućeg protivnika. Idemo korak po korak, a prvi cilj smo ostvarili. U petak je lakša utakmica, no moramo ostati u jednom pozitivnom tonusu radi četvrtfinalne utakmice. Sve je drugo u najboljem redu. Atmosfera je odlična!'', izjavio je izbornik Ivica Tucak.

Po tri gola za Hrvatsku postigli su Petar Muslim i Sandro Sukno, po dva su dodali Obradović i Maro Joković, a po jedan Paškvalin, Šetka i Nikša Dobud. Za Kanađane je dvostruki strijelac bio Nicolas Bicari.

''Turnir smo otvorili na najbolji mogućni način, imamo dvije pobjede. U današnju smo utakmicu ušli sto posto, odmah smo poveli sa 3:0, kasnije je došlo do malog pada, no na kraju u niti jednom trenutku pobjeda nije dolazila u pitanje. Vjerujem da ćemo tako nastaviti i dalje. Atmosfera u momčadi je genijalna. Imamo čak nešto i slobodnog vremena pa smo išli pogledati neke znamenitosti prekrasne Barcelone!'', rekao je reprezentativac Petar Muslim.

Hrvatska u petak u 18.50 igra zadnju utakmicu skupine B protiv Južnoafričke Republike. Prvo su mjesto u skupini naši reprezentativci praktički već osigurali. (TS)

Svjetsko prvenstvo u vaterpolu, 2. kolo:

skupina B:

Hrvatska - Kanada 13-8 (3-0, 3-3, 4-3, 3-2)

SAD - JAR 16-3 (4-0, 5-1, 5-2, 2-0)

Redoslijed: 1. Hrvatska 4, 2. SAD 2, 3. Kanada 2, 4. JAR 0

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider