Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ove subote u Zagrebu

Hrvatska puca visoko u sportu koji će debitirati na Olimpijskim igrama

Mukotrpan rad je pred djevojkama i mladićima prije olimpijske berbe medalja.

Hrvatske karatašice (Foto: Slavko Midžor) (Foto: Slavko Midžor)

Na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. po prvi put će se medalje dijeliti u karateu. Sport je to koji će debitirati na OI, uz potencijalno jaku hrvatsku reprezentaciju.

U Zagreb ove subote stižu najbolje svjetske karatašice, na veliki turnir Zagreb Karate Fest.

Priredba je to koja se sastoji od dva natjecanja, TOP 10 za žene, koji će okupiti 10 aktualnih seniorskih osvajačica medalja sa Svjetskog i Europskog prvenstva i Otvoreno prvenstvo Grada Zagreba. Hrvatsku će predstvaljati i Ana Lenard i Ana-Marija Bujas Čelan.

"U dobroj sam formi konkurencija je jaka, ali dat ću sve od sebe da probam još jednom osvojiti TOP 10", najavljuje Ana-Marija Bujas Čelan.

Dobrom se nastupu nada i Ana Lenard.

"Sigurno je jako jaka jer su to sve europske i svjetske medaljašice i to je jedna open kategorija samim time je to jače za ostvariti plasman, ali ja se jako nadam što boljem radu i što višem plasmanu , a kako će visok biti to ćemo vidjeti."

Organizator ove uspješne priredbe ponosan je na ovaj turnir, koji već godinama slovi kao najjači turnir za žene u svijetu.

"Nama je to 15 godina zaredom i mi smo kao na traci kako se veli seniorski. Ove godine nastupaju Azerbejdžanka, Turska, predstavnica Švedske, Rusije i ove godine ćemo uspjeti ugostiti po 15 puta 10 najboljih karatašica svijeta", rekao je za Dnevnik Nove TV organizator turnira Novica Bogdanović.

Snažna želja za nastupom u Tokiju

Djevojke će s tribina imati podršku navijača i prijatelja, ali i kolege iz reprezentacije Anđela Kvesića. Sve njih osim svakodnevnih treninga i odličnih rezultata povezuje i želja za nastupom na Olimpijskim Igrama u Tokiju 2020. jer baš tada će karate postati olimpijski sport. No, na tom teškom putu i karatašice i karataše čeka težak i mukorpan rad i skupljanje što više boljih rezultata koji donose bodove.

"Bit će u te dvije godine oko desetak turnira koji će se bodovati, na kraju će se zbrojiti svi ti rezultati i po dvojica iz svake kategorije iz Europe će moći nastupiti na Olimpijskim igrama", istaknuo je Anđelo Kvesić.

Zbog odličnih rezultata hrvatskih karate predstavnika s pravom se možemo nadati kako će naših predstvanika i to sa odličnim uspjehom biti i u Tokiju. A prije toga odličnih nastupa naših djevojaka sigurno će biti već ove će subote u Domu sportova.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider