Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Čeka nas paklena atmosfera

Još jedan mitski okršaj: 'Hrvatska je vrhunska, a mi smo blagi favoriti'

Hrvatska reprezentacija će u polufinalu Europskog prvenstva igrati protiv branitelja naslova i domaćina Danske…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska je po 15. puta u povijesti izborila plasman u polufinale na velikim natjecanjima, plasman u borbu za medalje. Dosad je na europskim smotrama osvojila dva srebra i dvije bronce. Jedino što nam još nedostaje je zlatna medalja.

Hrvatska - Danska u polufinalu: Kauboji otpuhali Poljake!

'Ovo je nevjerojatno za zemlju poput Hrvatske'

Put do europskog trona vodi preko branitelja naslova i reprezentacije s kojom smo toliko puta igrali ključne utakmice na velikim natjecanjima. Danska pred svojim navijačima ima samo jedan cilj – obranu zlata iz Beograda 2012. Na Olimpijskim igrama u Londonu su razočarali završivši na šestom mjestu, dok su im na Svjetskom prvenstvu zlato uzeli Španjolci.

''Sve je kako treba biti, četiri glavne reprezentacije su u polufinalu. Za rukomet to ne može biti bolje'', rekao je Eggert te se osvrnuo na Hrvatsku:

''To je velika momčad, a glavni igrači su im Duvnjak, Vori i Alilović. Hrvatska ima sve što je potrebno vrhunskoj momčadi, ali nadam se da ćemo slaviti. A znamo da će utakmica biti teška, u ovoj fazi više nema laganih susreta.''

Hrvatsku čeka paklena atmosfera. U Herningu nas čeka oko 14.000 danskih navijača i mogući sudački vjetar u leđa za domaćina. Ulrik Wilbek se nakon prvenstva oprašta od izborničke klupe i za kraj jedne sjajne ere želi vidjeti Dansku na pobjedničkom postolju.

''Šanse su 51-49 u našu korist, ali to je polufinale i sve je otvoreno. Četiri najbolje reprezentacije stigle su ovdje, jasno da će nama publika davati vjetar u leđa, ali to ne mora biti ključno i teško je davati prognoze. Borit ćemo se i vjerujemo da možemo razveseliti našu publiku'', izjavio je Wilbek.

Danska je dosad nastupila na deset Europskih prvenstava te je dva puta bila europski prvak, 2008. i 2012. godine. Oba puta pod Wilbekom. I nesumljivo da će njegovim odlaskom i reprezentacija izgubiti dio kvalitete. A dotad slijedi još jedan mitski okršaj s Hrvatskom...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider