Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Uoči zadnja dva dana

Hrvatska 22. po broju medalja na Europskim igrama

Nakon 14 dana natjecanja na Europskim igrama u Bakuu Hrvatska se nalazi na 22. mjestu ljestvice odličja s jednim zlatom, četiri srebra i šest bronci.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na vrhu ljestvice su Rusi sa 68 zlata, 33 srebra i 36 bronci. Na drugom mjestu je domaćin sa 18 zlata, 14 srebrnih i 20 brončanih odličja, a na trećoj poziciji su Britanci sa 16 zlatnih medalja, osam srebrnih i 16 brončanih.

Inače, 14. dana Europskih igara u Bakuu, u petak, 26. lipnja održana su natjecanja u devet sportova, a hrvatski sportaši su nastupili u plivanju, boksu, judu i badmintonu.

Boksač Josip Bepo Filipi nije se uspio plasirati u finale u kategoriji do 91 kg nakon što je u polufinalu izgubio od Ukrajinca Gevorga Manukiana tehničkim nokautom zbog ozljede u prvoj rundi. Nažalost, posjekotina na kapku koju je zadobio u četvrtfinalnoj borbi protiv Turčina Bahtrama Muzaffera se otvorila i sudac je koncem prve runde prekinuo borbu. Do tog trenutka Ukrajinac je bio nešto bolji i suci su mu dodijelili pobjedu. Filipi je nakon borbe ponovo završio na šivanju, no za utjehu je osvojio brončanu medalju.

Europske igre u Bakuu nisu dobro počele za hrvatsku judo reprezentaciju - od četvero natjecatelja nitko nije prošao dalje od drugog kola.

Barbara Matić, Marijana Mišković i Andreja Đaković su poražene u susretima 2. kola, dok je Tomislav Marijanović zapeo u prvom kolu.

Barbara Matić, brončana s prošlogodišnjeg Europskog prvenstva u Montpellieru u kategoriji do 70 kg, odlično je otvorila EI. U prvom kolu je za 59 sekundi pobijedila Nargiz Ibrahimovu iz Azerbjadžana ipponom. Nažalost, u drugom kolu ju je pobijedila Švicarka Juliane Robra zahvatom držanja.

Prvo kolo u kategoriji do 63 kg uspješno je preskočila i Marijana Mišković, nositeljica prve europske medalje za hrvatski ženski judo, bronce iz Tbilisija 2009. godine. U prvom kolu je bila bolja za jedan yuko od Izraelke Rotem Shor. Mediteranska pobjednica iz Mersina 2013. u drugom kolu je izgubila od Njemice Martine Trajdos, koja je iskoristila priliku u parteru te dovršila borbu tehnikom gušenja.

U kategoriji do 63 kg nastupila je i Andreja Đaković. U prvom kolu je porazila Španjolku Isabel Puche koja je sakupila tri opomene. Nažalost, u 2. kolu je naletjela na Slovenku Tinu Trstenjak, europsku doprvakinju i brončanu s prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Rusiji. Slovenka je bila bolja za jedan yuko nakon četiri minute borbe.

Bivši olimpijac Tomislav Marijanović je u kategoriji do 81 kg u prvom kolu izgubio od Nijemca Alexandra Wicerzaka koji je slavio ipponom.

Najbolji hrvatski badmintonaš Zvonimir Đurkinjak poražen je u četvrtfinalu od Španjolca Pabla Abiana 0-2 (12-21, 13-21). Đurkinjak je tako ostao bez odličja jer je ulazak u polufinale osiguravao broncu.

Mladi hrvatski plivač Kristian Komlenić osvojio je osmo mjesto u finalu utrke na 50 m leđno. Komlenić je u finalu plivao 26,47 što je 27 stotinki sekunde slabiji rezultat od vremena kojeg je isplivao u polufinalu.

U poslijepodnevnom dijelu plivačkog programa nastupio je i Ante Lučev u polufinalu utrke na 100 m delfin i na koncu je zauzeo 13. mjesto s rezultatom 54,75. Lučev je plivao 35 stotinki sekunde brže nego u kvalifikacijama.

Igor Kostovski je u kvalifikacijama na 200 m slobodno zauzeo 36. mjesto s rezultatom 1:54.78, dok je Borna Jukić bio stepenicu niže s rezultatom 1:54.99. U kvalifikacijama su nastupila 53 plivača. Kostovski je nastupio i na 800 metara zauzevši 15. poziciju s rezultatom 8:32.80. Srebrni na 50 m prsno Nikola Obrovac odustao je od nastupa na 100 prsno zbog problema s ramenom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider