Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Biti ili ne biti sa Švicarkama

Hrvatice izgubile u Norveškoj: Situacija u skupini se jako zakomplicirala

Kako stvari stoje, bit će jako težak put do plasmana na Europsko prvenstvo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U susretu 4. kola skupine 1 kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2018. u Francuskoj, hrvatske rukometašice su u Bekkestuau izgubile od Norveške 27:33 upisavši i drugi poraz od europskih prvakinja u posljednja četiri dana.

Norvežanke su u srijedu u Zagrebu pobijedile 32:25, a u uzvratu pred svojim navijačima 33:27.

Hrvatske rukometašice su odigrale odlično prvo poluvrijeme protiv jedne od najboljih ekipa na svijetu, no u nastavku susreta su Norvežanke ubacile u višu brzinu i rutinski stigle do bodova.

Odabranice izbornika Nenada Šoštarića su odlično ušle u susret. Povele su 3:0, a potom i 5:1. Nažalost, Norvežanke su vrlo brzo izjednačile na 5:5, a potom i povele 8:6. Bila je to najveća prednost koju su aktualne europske prvakinje imale u prvom dijelu, a na odmor su otišle s vodstvom 13:12.

U nastavku susreta Norvežnke su zaigrale angažiranije i njihova prednost je rasla iz minute u minutu do najvećih +10 (32:22). U samoj završnici naše su rukometašice serijom 5:1 uspjela ublažiti poraz do konačnih 33:27.

Norvešku su do četvrte pobjede u skupini i potvrde prvog mjesta predvodile Amanda Kurtović sa sedam, Heidi Loke sa šest, te Veronica Kristiansen sa četiri gola, dok su u hrvatskim redovima najefikasnije bile Stela Posavec s pet, Valentina Blažević, Katarina Ježić i Aneta Benko sa četiri gola, dok je Larissa Kalaus zabila tri gola.

Situacija u skupini se jako zakomplicirala jer je Švicarska u drugoj nedjeljnoj utakmici kao gost s 22:21 pobijedila Ukrajinu. Za Švicarke je to druga pobjeda i sada imaju meč-loptu na svom terenu protiv naše reprezentacije 30. svibnja. Hrvatska tu ne smije izgubiti, jer ako se desi poraz, onda će Švicarke i matematički osigurati nastup na Europskom prvenstvu.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider