Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Gradovi će financirati po vlastitoj računici

HRS i gradovi domaćini našli zajednički jezik?

Prepucavanja preko medija današnjim susretom u Vladi trebala bi biti završena. Gradovi su pristali platiti dodatne troškove, ali pod svojim uvjetima. Umjesto cjenovnika koji je predložio HRS, vlastitim će angažmanom srezati troškove.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)


'Mi sa našim pozicijama u gradovima smatramo da neke troškove možemo smanjiti bez da naravno utječemo na kvalitetu priredbe.' rekao je gradonačelnik Splita Ivan Kuret.

Tako će troškove kao što su smještaj, osguranje, hranu tražiti u jeftinijoj varijanti. Ministar financija zabrinuo se da sportaši ne bi ostali bez adekvatne prehrane.

>> 'Hrvatska spremna za SP u rukometu'


'Trebate organizirati jedan kompletan sustav u hotelu da se to održava onako kako to sportaši zahtijevaju, oni imaju najmanje 4 obroka dnevno.. ' zahtjeva ministar financija Ivan Šuker.

>> Kriza na vrhuncu: HRS želi hitni sastanak i javnu ispriku

Kuret je poentirao na Šukerov analizu o prehrani rukometaša.
'Stavit ćemo ih na dijetu malo.' Dodao je Kuret.

No gledajući Rukometni savez i gradove ništa se u razmišljanjima nije mnogo promijenilo. Savez smatra kako je traženi novac kikiriki u odnosu na zaradu gradova od smještaja i kasnije promidžbe.

'Nekakve koristi od ovog SP su 140 milijuna eura, sad da li su gradovi računali u to ne bih ulazio, ali znamo da su nemjerljivi efekti za marketing.' Smatra predsjednik rukometnog saveza Sandi Šola.

Mi se nadamo da ćemo slijedećih mjesec dana slušati samo o rukometnoj reprezentaciji. Jer iako je sve to novac poreznih obveznika, većinu njih ipak najviše zanima koliko daleko mogu dogurati momci na parketu.


Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider