Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Smjena na vrhu

Hirscher tijesno prestigao Kostelića koji je hrabro skijao na Sljemenu!

Vrlo dobre vijesti stigle su sa skijaških terena...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako je ispao u četvrtfinalu paralelnog (vele)slaloma u Moskvi od kasnijeg pobjednika Pinturaulta, Marcel Hirscher preuzeo je vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa skijaša.

S novih 30 bodova, Austrijanac sada ima 12 više od dosadašnjeg vodećeg Ivice Kostelića (1055:1043). Novih 30 bodova zaradio je i Beat Feuz (također ispao u četvrtfinalu) pa sada za Hrvatom zaostaje 40 bodova.

U finalu natjecanja skijaša, na stazi od 18 veleslalomskih vrata, Pinturault je u finalu pobijedio Nijemca Neureuthera, a među skijašicama Amerikanka Julia Mancuso bila je brža od Austrijanke Kirchgasser. Moskovskim pobjednicima, osim po 100 bodova, pripalo je i 40.000 švicarskih franaka.

U međuvremenu, Ivica Kostelić je prvi put nakon operacije u utorak skijao na Sljemenu (osam dana nakon operacijskog zahvata u Baselu). Doduše, bilo je to vrlo oprezno, pravocrtno "dječje" spuštanje po Bijelom spustu, tek toliko da Ivica osjeti snijeg nakon čega se ponajbolji svjetski skijaš vratio u Daruvarske toplice na nastavak rehabilitacije. (Agencija VLM)

Nastavi čitati

Nastavi čitati