Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'Imamo budućnost'

Goluža ponosan: Prava smo klapa, da smo imali barem malo pomoći...

Izbornik Goluža bio je sretan zbog osvojene medalje, no i kod njega se osjetio taj žal za finalom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Slavko Goluža još nije stigao do svog prvog finala kao izbornik, ali je unio novost u reprezentaciju, a to je odlazak s natjecanja kao pobjednik. Prije dvije godine u Švedskoj Kauboji su bili peti te izborili Olimpijske igre, a na zadnja tri velika natjecanja uzeli su brončane medalje i slavljem završili turnir.

>> Hrvatska do treće bronce u samo godinu dana: Svaka čast, Kauboji!

>> Kapetan Vori: Sumnjali su u nas, a Dule je novi vođa Kauboja!

'U nepunih 12 mjeseci uzeli smo treću medalju, to je veliki uspjeh. Iskrene čestitke dečkima. I noćas smo se borili s Duvnjakom, dobivao je infuziju i vitamine, uspjeli smo ga osposobiti. Smogli smo snage da pobijedimo jednu jako dobru reprezentaciju. Ključ je bio kad smo se odvojili početkom drugog dijela. Protivnik je loše odigrao. Mi smo tu napravili rezultat i zasluženo pobijedili. Žao mi je Čupića, ali bit će sve u redu'', kaže Goluža.

Goluža ipak malo žali zbog jučerašnjeg poraza u polufinalu, iako...

''Pred ovom momčadi bio je cilj - osmina finala, a poslije toga je sve plus. Ostaje žal jer smo prikazali dobar rukomet, svi to kažu, ali da nam je bilo malo pomoći, da nije bilo toliko ozljeda. Da se Duvnjaku i Vukoviću nisu dogodile stvari koje su se dogodile... Ipak, pokazali smo karakter, budućnost je pred nama'', optimističan je hrvatski rukometni izbornik.

Duh zajedništva presudio je susjedima.

''Prvo poluvrijeme nismo se uspjeli odvojiti. Cilj je bio trčati svih 60 minuta, da ih slomimo tempom. Kad je bilo najteže svi su povukli, stvarno smo bili klapa.''

U sutrašnjem finalu Španjolske i Danske Vori vidi sjevernjake kao favorite.

''Danci igraju najbolji rukomet, veliki su favoriti. Odlučivat će ipak više faktora... Tipujem na Dance.''

Izbornik Goluža se složio s kapetanom:

''Vratari će odlučiti finale. Španjolska igra kod kuće, ali ova Danska je stvarno jako dobra, najbolja dosad. Malu prednost dajem Danskoj.''(I.Š./VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider