Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Svaka im čast!

Kapetan Vori: Sumnjali su u nas, a Dule je novi vođa Kauboja!

Hrvatski rukometaši jako su se radovali novoj bronci, iako su željeli zlato.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Devet godina hrvatski se rukometaši nisu popeli na najvišu stepenicu na velikom natjecanju. Toliko su puta bili blizu, baš kao i u Španjolskoj. No, malo je onih koji se mogu pohvaliti s tri medalje u godinu dana. Bronce su Kauboji osvajali na EP-u u Beogradu, OPI u Londonu te sada na SP-u u Španjolskoj.

>> Hrvatska do treće bronce u samo godinu dana: Svaka čast, Kauboji!

>> Goluža ponosan: Prava smo klapa, da smo imali barem malo pomoći...

''Bilo je teško. Vidjeli ste na početku da nam je trebalo da probijemo Sloveniju. Drugo poluvrijeme smo se odlijepili. Ovo je veliki uspjeh za ovako malu zemlju s trećom broncom u godinu dana. Zasluženo smo pobijedili i radovali smo se zbog ovih ljudi koji su došli ovdje. Sigurno da smo pokazali karakter s tri brončane medalje. Možda smo trebali uzeti koje zlato, ali nema veze. Pokazali smo da smo Hrvati i da se borimo za našu državu'', rekao je Jakov Gojun nakon pobjede nad Slovenijom 31:26.

Kapetan Igor Vori ponosan je na mladu momčad.

''Ispraćeni smo s puno sumnje, nitko nije vjerovao u nas. Ali pokazali smo da imamo novu generaciju koja još uvijek mora stasati. Idemo kući s medaljom. Nije zlato, ali pokazali smo karakter. Nije bilo lako poslije poraza od Danske. Trebali smo najprije analizirati svoje glave. Čestitam svima koji su bili dio ove ekipe'', rekao je Vori te posebno pohvalio Duvnjaka i Alilovića.

''Ja nisam sumnjao u Duleta jer znam njegove mogućnosti. Pokazao je da je novi vođa ove reprezentacije. Mirko je pak bio po meni prvi golman na turniru.''

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider