Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Gledati i uživati

Evo što nas čeka u bogatoj sportskoj 2014.

2014. godina nudi pregršt velikih sportskih događanja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Europsko prvenstvo rukometaša u Danskoj (12.-26. siječnja) prvo je od velikih natjecanja koja ćemo s nestrpljenjem pratiti, jer će izabranici Slavka Goluže pokušati osvojiti jedino zlato koje nedostaje hrvatskom rukometu. Aktualni prvaci Europe i domaćini turnira Danci su definitivno prvi favoriti, ali Kauboji predvođeni najboljim svjetskim igračem Domagojem Duvnjakom pucaju na sami vrh. Skupina D, u kojoj su još Švedska, Bjelorusija i Crna Gora, idealna je za zagrijavanje uoči velikih stvari u drugom krugu.

Kostelić lovi olimpijsko zlato, Cro Cop opet u Areni

Nedugo nakon završetka rukometne smotre, slijede 22. Zimske Olimpijske igre u Sočiju (7.-23. veljače). Ljubitelji hokeja i zimskih sportova doći će na svoje, a nama će glavni fokus biti na Ivici Kosteliću, čiji san o zlatnoj medalji s najvažnijeg natjecanja u skijanju i dalje traje. Dosad ima tri srebra, dva u kombinaciji i jedno u slalomu, a upravo u te dvije discipline njegova su aspiracije najviše.

U međuvremenu, još dok ZOI budu trajale, počet će osmina finala Lige prvaka, u kojoj odskaču dva super obračuna: Manchester City - Barcelona i Arsenal - Bayern. Dok se Mandžukić bude obračunavao s preporođenim Arsenalom, Modrića i Real čeka nešto lakši zadatak (Schalke).

Vrhunac godine - Svjetsko nogometno prvenstvo

Mirko Filipović i u 2014. će se boriti u zagrebačkoj Areni. Cro Cop je potpisao ugovor s najvećom svjetskom kick-boks organizacijom (Glory) i 8. ožujka će mu protivnik biti nizozemsko-surinamski borac Remy Bonjasky.

Četiri dana ranije hokejaši Medveščaka odigrat će posljednju utakmicu osnovnog dijela premijerne sezone u KHL-u. Ukoliko ga izbore, nakon toga slijedi im doigravanje s najjačim ruskim klubovima.

Vrhunac godine je Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu (12. lipnja - 13. srpnja), a naša će reprezentacija igrati u prvoj utakmici s domaćinom u Sao Paulu. U kasnijim utakmica, s Kamerunom u Manausu i Meksikom u Recifeu. Pred izabranicima Nike Kovača težak je zadatak, a uspiju li Vatreni proći skupinu, u osmini finala će ih navjerojatnije dočekati netko od dva finalista prošlog SP-a (Španjolska ili Nizozemska).

Na kraju ljeta SP u košarci i početak kvalifikacija za Euro 2016.

Po završetku nogometnog SP-a slijede Europsko prvenstvo vaterpolista u domovini vaterpola Mađarskoj, a u kolovozu počinje Europsko atletsko prvenstvo u Zurichu, gdje će Sandra Perković pokušati doći do trećeg uzastopnog zlata.

Svjetsko košarkaško prvenstvo igra se u Španjolskoj (30. kolovoza - 14. rujna), nastupit će i Hrvatska pod vodstvom Jasmina Repeše, a četvrtoplasirana reprezentacija s Eurobasketa u Sloveniji svoje će protivnike doznati u ždrijebu koji je zakazan za 3. veljače.

U veljači je i ždrijeb kvalifikacija za Euro 2016., koje također počinju krajem ljeta (7. rujna). Prema provizornom i zasad od UEFA-e nepotvrđenom odnosu snaga, Hrvatska bi reprezentacija trebala biti smještena u drugu jakosnu skupinu zajedno s Belgijom, Švicarskom Ukrajinom, Danskom, Češkom, Mađarskom i Irskom koji nam u tom slučaju ne bi mogli biti protivnici.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider