Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'Slušajte me...'

Babić se odlučio za plan B: Evo što smatra ključem hrvatske pobjede

U debitantskoj utakmici na velikom natjecanju Željko Babić je kao izbornik Hrvatske upisao pobjedu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bjelorusija je arhivirana, hrvatska rukometna reprezentacija upisala je pobjedu na otvaranju Europskog prvenstva i to je u cijeloj priči najvažnije.

Otprilike tako je rezonirao i izbornik Željko Babić koji je u drugom poluvremenu odlučio da će Domagoj Duvnjak igrati samo obranu, a hrvatske napade organizirati Igor Karačić, što je funkcioniralo vrlo dobro.

"Slušajte me, uvijek morate imati rezervni plan i to se danas upravo desilo. Primijetio sam da Domagoj Duvnjak teško dobiva duele u igri jedan na jedan i stavio sam brzo igrača, Karačića. Vidio sam da Duvnjak igra odličnu obranu i da je dobro, da možemo zadržati defenzivni ritam da možemo dati lagane golove", izjavio je Babić poslije premijerne pobjede u ulozi izbornika na velikom natjecanju.

"Što se tiče Stevanovića, Mirko Alilović nije imao baš najbolji dan, a rekli smo da smo hrabri i da ćemo povesti Ivana i on je to danas opravdao. Sretan sam zbog njega jer je jako dobro branio. Velikih problema imali smo na halfu gdje igraju Kopljar i Šebetić, nismo bili pokretni nego spori", priznao je Babić koji je nakon promašaja Horvata i Čupića za izvođača sedmeraca odredio Manuela Štrleka, a on je bio nepogrešiv (6/6).

"Bogu hvala da je tako, logično je bilo da pokušam pronaći nekog novog nakon promašaja njih dvojice."

O utakmici drugog kola Europskog prvenstva protiv Norveške (nedjelja, 18:15) u Katowicama, Babić je rekao:

"Norveška je odlična reprezentacija, bit će to jedan veliki ispit, izjednačena utakmica. Igraju jako brzo uz dva odlična individualca u igri jedan na jedan."

Još vijesti

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider