Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"Sretni smo i ponosni"

Dream Team Barakude na Novoj TV: "Osvajat ćemo još zlata"

S dvojicom zlatnih hrvatskih vaterpolista u Dnevniku Nove TV razgovarao je Saša Lugonjić.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski kapetan Sandro Sukno i centar Luka Lončar izabrani su u idealnu momčad Svjetskog vaterpolo prvenstva u Budimpešti na kojem su Barakude osvojile zlatnu medalju.

Sukno i Lončar su zajedno sa suigračima i stručnim stožerom dočekani na Trgu bana Jelačića gdje ih je pozdravilo nekoliko tisuća navijača, a nakon dočeka stigli su na Novu TV gdje je s njima razgovarao reporter Saša Lugonjić.

Sandro, Luka, je li bila duga ova budimpeštanska noć?

"Pa eto, traje nam još. Nismo još ni svjesni što smo napravili, ali pomalo dolazi. Svjetski prvaci smo, pobijedili smo sve najbolje momčadi svijeta, od Italije i Srbije i na kraju domaćina u finalu što je bilo najteže. Moramo biti ponosni i sretni smo iznimno."

Luka, u kojem trenutku ste sami sebi rekli da možete biti svjetski prvaci?

"Uf, ja sam tek 30-ak sekundi prije kraja utakmice s Mađarima postao svjestan da je to to. Bio mi je nevjerojatan osjećaj, preplavile su me emocije, fantastičan je to osjećaj. Nismo se zanosili pobjedom sa Srbima i sanjali prije utakmice s Mađarskom, jednostavno smo se dogovorili da moramo biti koncentrirani i izvršavati svoje zadatke."

Sandro, ti si dugo dio reprezentacije. Jesi li osjećao već od početka da je ova Budimpešta od početka po nečemu posebna u odnosu na ranije akcije?

"Pa mislim da smo bili svjesni koliko smo jaki, ali ima i drugih koji žele osvojiti zlato. Imali smo iznimno težak ždrijeb. Za mene osobno je ovo bilo najteže ljeto jer se nije znalo do početka SP-a da li ću uopće igrati. Uspio sam se oporaviti i pomoći momcima. Na kraju smo napravili ono najviše i možemo biti ponosni i sretni. Bilo nam je u nekim trenucima teško, ali vidjeli smo da je hrvatska nacija uz nas, da nas prate i hvala im na tome."

Luka je li bio problem nakon briljantne pobjede protiv Srbije obuzdati euforiju?

"Pa nije zato jer smo već bili izgubili dva finala zaredom. Ja sam Sandru odmah nakon utakmice pod tušem rekao 'ovo ne smijemo propustiti, ne znam da li bih podnio da izgubim'. On je okupio momke i rekao je da moramo dati sve od sebe i iskoristiti ovu šansu jer velika je razlika između zlata i srebra."

Sandro, je li prizna tata Goran da si bolji od njega?

"To njega treba pitati haha, iako, ovi stariji uvijek teže priznaju. Legende u svom vremenu, dolaze novi igrači."

Ljudi koji i površnije prate vaterpolo su na ovom SP-u mogli vidjeti koliko je tvoj značaj za hrvatsku reprezentaciju. E sad, kad te se ovako hvali bude ti neugodno. Zašto ti je neugodno?

"Pa mislim... Ne znam što da rečem. Glupo mi je uopće slušati pohvale, niti se obazirem na kritike niti na pohvale. Takav sam lik da ne slušam nikoga. Možda sam malo i tvrdoglav, ali idem svojim putem i eto. Ovog puta smo pokazali da smo bili najbolji, vjerovao sam i govorio ostalih 12 igrača smo mi najbolji, da samo gledamo sebe. Cijelo SP je bilo organizirano da oni postanu svjetski prvaci, dominirali smo od početka, poveli 4:0, malo upali u rupu, ali to je normalno. Imamo zlato i moramo biti ponosni."

Luka, kad je Sandru neugodno, pitat ću tebe kolika je njegova važnost za hrvatsku reprezentaciju?

"Nemjerljiva. On je naš kapetan, vođa, najbolji igrač i lider. Pokazao je u vodi već 100 puta koliko je bitan i sigurno da naša reprezentacija ne bi bila ista bez njega."

Sandro je bio član reprezentacije koja je s Rudićem na klupi 2012. osvojila zlato na Olimpijskim igrama u Londonu. Možeš li usporediti tu Rudićevu i ovu Tuckovu vrstu?

"Stvarno mi je čast igrati za reprezentaciju, nikad mi nije teško. Teško je uspoređivati generacije i pojedinačno i momčadski. Ne znam što bih govorio, bili smo možda i favoriti za osvajanje olimpijskog zlata u Londonu, tako smo se i postavili i uspjeli to napraviti. S Ratkom je to bilo tako da se on postavi tako i vodi te. Prvi dan u selu smo shvatili po što smo došli. Nakon njega nismo uspjeli biti zlatni, ali napravili smo velike uspjehe i sad je došao na naplatu naš rad. Tucak je pokazao kako je kvalitetan izbornik i mislim da ćemo ponavljati zlata."

Za kraj još samo - iduće godine je Europsko prvenstvo u Barceloni, ova Garcijina grupa će napraviti dobru atmosferu.

"Imat ćemo navijače, bilo ih je Budimpešti njih 10-ak, a sigurno da će ih biti još više u Barceloni. Moramo nastaviti ovim putem, raditi i trenirati, drugi su isto kvalitetni, bit će nam još teže, ali dat ćemo sve od sebe", najavio je Lončar.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider