Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Slatka osveta Vancouvera

Devilsi furiozno ušli u sezonu: Kovaljčuk zabio za treću pobjedu u nizu!

U noći s petka na subotu odigrano je novih sedam utakmica skraćene NHL sezone. Domaćini su slavili u pet, a gosti u tek dva ogleda...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U trećem ovosezonskom nastupu hokejaši New Jerseyja su upisali i treću pobjedu. Ovom prilikom su Devilsi na domaćem ledu svladali Washington 3-2 u produžetku, a strijelac pobjedonosnog gola u dodanom je vremenu bio ruski igrač Ilja c. Stephen Gionta i Patrik Eliaš su donijeli domaćinu vodstvo 2-0 koje je u zadnjoj trećini anulirao gost iz Washingtona golovima Mikea Ribeira i Mikea Greena.

Inače, posljednji put je New Jersey u sezonu krenuo s tri pobjede u tri utakmice u sezoni 2002/03, a to je ujedno posljednji put kada su Devilsi bili prvaci.

Dobar ulazak u sezonu bilježi i Boston koji je pobijedio Islanderse iz New Yorka s 4-2. Bila je to treća Bostonova pobjeda u četvrtoj utakmici sezone, a suparnika su Bruinsi slomili u zadnjoj trećini. Na ulazu u posljednjih 20 minuta rezultat je bio 2-2, no do kraja su golovi Zdena Chare i Patricea Bergerona osigurali pobjedu domaćinu 4-2.

Najuvjerljiviju pobjedu večeri ostvario je Vancouver koji je u gostima pobijedio Anaheim 5-0. Inače, bila je to "slatka osveta" za prvi dan ove sezone jer je tada Anaheim na istom ledu slomio Vancouver sa čak 7-3. Za vratara gostiju, Coryja Schneidera, ovo je bio peti "shutout" u karijeri do kojeg je došao uz 30 obrana, a igrač utakmice je bio Teemu Selänne s dva pogotka i dvije asistencije.

Iako je Sidney Crosby zabio dva pogotka u prvoj trećini i time donio svom Pittsburghu vodstvo kod Winnipega od 2-0, bilo je to malo za pobjedu. Čak štoviše, ostali su to jedini golovi Pittsburgha, a obrana i vratar su na drugoj strani kapitulirali četiri puta za potpisivanje poraza. 

NHL liga, petak:

New Jersey - Washington 3-2, produžetak

Boston - NY Islanders 4-2

Buffalo - Carolina 1-3

Detroit - Minnesota 5-3

Tampa Bay - Ottawa 6-4

Winnipeg - Pittsburgh 4-2

Anaheim - Vancouver 0-5

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider