Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'Pile naopako'

Čuvaj se Danaca i kad darove nose: Hrvati imaju zastrašujuću momčad!

Nakon što je pobijedila svjetskog i olimpijskog prvaka Francusku, Hrvatska će u polufinalu Svjetskog prvenstva u Španjolskoj igrati protiv Danske, uz Hrvatsku, Francusku i Španjolsku najvećeg favorita turnira...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska je razbila Dansku na Olimpijskim igrama u Londonu s 11 golova razlike. Ta utakmica još uvijek odzvanja u ušima Danaca.
„Pokušavam zaboraviti tu utakmicu. To je jedina utakmica u mojoj izborničkoj karijeri koje se svaki put sjetim kad uđem u dvoranu“, priznaje danski izbornik Ulrik Wilbek koji o Hrvatskoj momčadi govori sa strahopoštovanjem.

>> Autor poruke koja je nabrijala rukometaše je onaj na kojeg je većina mislila!

>> Pogledajte reakcije heroja nakon gaženja Francuske!

>> Omeyer razočaran, šokirani Francuzi mislili kako će Hrvati 'puknuti'!

„Osjećali smo se kao da smo došli pred veliki zid kojeg brani dobro uvježbana vojska. Nisu nam dali pucati na vrata i svaki put bi nas pretrčali. Jednostavno se nismo mogli nositi s njima“, kaže Wilbek za Sporten.dk.

Danski izbornik je siguran da se njegovoj momčadi ne može ponoviti takva utakmica. Misli kako je Danska danas znatno bolja, a da je Hrvatska ostala na istoj razini, odnosno da nema znakova kako je pala u odnosu na Olimpijadu u Londonu.„Hrvati imaju zastrašujuću momčad. Mislim da su trebali biti olimpijski prvaci“, ističe Wilbek te dodaje: „Hrvatska definitivno igra najbolji rukomet ovdje na Svjetskom prvenstvu. Imali su najteži ždrijeb, ali su sve utakmice odigrali više no impresivno. Francuze su dobili sa sedam razlike, pobijedili su Španjolsku u Španjolskoj. Nisu kalkulirali, svjesno su izabrali najteži put.“
Danski izbornik lukavo Hrvatskoj prepušta ulogu velikog favorita.

„Bit će to zahtjevna, ali iznad svega atraktivna utakmica. Mi imamo malu psihološku prednost jer nismo favoriti u ovoj utakmici. Nadam se da ćemo to iskoristiti. Pokušat ćemo iznenaditi Hrvate na svim frontama i preoteti im inicijativu“, zaključio je slatkorječivi danski izbornik.

Stara izreka kaže: Čuvaj se Danajaca (Grka) i kad darove nose. Ovom prilikom ta se izreka može parafrazirati tako što se Danajci vrlo lako pretvore u Dance.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider