Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
čestitamo

Oni su budućnost hrvatskog sporta: Izabrani najbolji od najboljih!

Iduće subote dijelit će se nagrade za najbolje mlade hrvatske sportaše pred kojima je velika karijera...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Džudašica Brigita Matić i skijaš Istok Rodeš dobitnici su nagrade Dražen Petrović u 2016. godini, odlučeno je na sjednici Odbora koji čine predstavnici Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatskog zbora sportskih novinara i Hrvatskog kluba olimpijaca.

Mlada džudašica titulu je zaslužila nakon uspjeha u 2015. godini u kojoj je osvojila naslov svjetske juniorske prvakinje i europske juniorske doprvakinje u kategoriji do 78 kilograma. Svjetskim juniorskim naslovom u slalomu te broncom u alpskoj kombinaciji okitio se skijaš Istok Rodeš pa je i nagrađen kao najuspješniji sportaš mlađih dobnih kategorija.

Laureat u ženskoj ekipnoj kategoriji je hrvatska kadetska džudaška reprezentacija (Matea Brletić, Lara Cvjetko, Iva Oberan, Lara Kliba, Lucija Babić, Anđela Violić, Helena Vuković, Lorena Štengl i Matea Behin) koja je bila treća ekipno na Europskom prvenstvu u srpnju 2016., a u muškoj kategoriji najbolja je rukometna reprezentacija do 18 godina zbog srebra osvojenog na nedavnom Europskom prvenstvu u Koprivnici. Reprezentaciju čine Ivan Panjan, Mateo Radočaj, Leon Strbad, Tomislav Špruk, Filip Turčić, Dario Raguž, Adrian Miličević, Nikola Grahovac, Halil Jaganjac, Josip Šarac, Daniel Vusić, Tin Lučin, Ivan Koncul, Vito Bahtijarević, Ivan Martinović, Filip Curiš, Ivan Ereš i Anthony Jurman.

Boćari Ivan Čorić i Mateo Načinović najuspješniji su sportski par. Na Svjetskom juniorskom prvenstvu lani osvojili su treće mjesto u štafetnom izbijanju. Svjetska kadetska prvakinja u karateu Jelena Pehar (16) najveća je nada hrvatskog sporta u ženskoj, a strijelac Luka Štrbenac (16) u muškoj kategoriji.

Dodjela nagrada Dražen Petrović bit će 10. rujna na proslavi 25. godišnjice osnutka HOO-a. Dosad su ovu nagradu osvajali 2009. bacačica diska Sandra Perković i 2010. boksač Filip Hrgović.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider