Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'Briga me što drugi misle'

Bolt - Gatlin: Dvoboj 'dobra i zla'

Sedam godina nakon što je u Ptičjem gnijezdu osvojio tri zlatne olimpijske medalje Usain Bolt se vraća u Peking kao najveća zvijezda svjetskog atletskog prvenstva koje u subotu počinje u glavnom kineskom gradu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Usain Bolt je na OI u Pekingu 2008. osvojio zlatne medalje na 100 i 200 metara, te u štafeti 4x100m s novim svjetskim rekordima. Najbrži čovjek svijeta je tri zlata osvojio i na OI u Londonu 2012. godine, a u karijeri je osvojio i osam zlatnih medalja na svjetskim prvenstvima.

"Ja sam u sportu dugo i mnogo toga sam vidio. Sasvim sigurno promijenio sam se," kazao je Bolt koji u Kinu dolazi sa sedmim rezultatom svijeta ove godine, 9,87. Na 200 m ima tek 19. vrijeme ove godine 20,13. Ove godine je imao dosta problema s ozljedama, pa je nastupio na samo tri utrke na 100 i 200 metara.

Bolt: Lijepo se vratiti u zemlju s toliko dobrih uspomena

"Spreman sam. U dobroj sam formi i zadovoljan sam gdje sam. Nisam zabrinut. Lijepo se vratiti u zemlju koja mi je donijela toliko sjajnih uspomena," dodao je Jamajčanin koji je danas proslavio 29. rođendan.

"Nisam ništa planirao za rođendan. Ići ću rano u krevet kako bi odmoran dočekao kvalifikacije na 100 m. Siguran sam kako će mi netko donijeti tortu", dodao je.

Najveći rival Boltu bit će Amerikanac Justin Gatlin koji je ove godine najbrži na 100 (9.74) i 200 m (19.57) m. Gatlin je od 2013. bez poraza, ukupno 27 utrka. Međutim, Amerikanac je dva puta bio pozitivan na dopinpškoj kontroli, 2001. i 2006. U normalnim okolnostima nakon drugog pozitivnog testa Gatlin bi dobio doživotnu suspenziju, ali je nakon suradnje s anti-dopinškom agencijom suspendiran na četiri godine.

Gatlin: Nije me briga što drugi misle

Mnogi ljubitelji atletike dvoboj Bolta i Gatlina vide kao 'borbu dobra i zla'.

"Zaista me nije briga što drugi misle. Ja sam atletičar kao i on. Ne postoje dobri ili loši atletičar. Nitko ne pokušava osvojiti svijet. Medelja neće biti uručena svima. Ona će biti uručena jednoj osobi, šampionu", dodao je 33-godišnji Gatlin koji je u sedam nastupa samo jednom pobijedio Bolta.

"Na papiru ja sam u životnoj formi i spreman sam. Morate pobijediti sve suparnike ukoliko želite zlato. Mislim da smo pod istim pritiskom", dodao je olimpijski pobjednik iz Atene 2004. i svjetski prvak iz Helsinkija 2005.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider