Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Pobjeda u Njemačkoj

Blanka opet dio svjetskog vrha: Ovako nije skočila već dvije godine

Nakon gotovo dvogodišnjeg mučenja s ozljedom Ahilove tetive Blanka Vlašić je u petak potvrdila da je ponovno dio svjetskog vrha. Pobijedila je na mitingu u Bühlu preskočivši dva metra…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska atletičarka je, podsjetimo, propustila cijelu prošlu sezonu, a natjecanjima se vratila prije nekoliko tjedana. Na mitingu u New Yorku je pobijedila s 1.94 m, potom je u Rimu preskočila centimetar više, ali i osvojila treće mjesto, da bi prošli tjedan u Oslu zauzela peto mjesto sa skromnih 1.85 m. No, ako ju je rezultat iz norveške prijestolnice zabrinuo, nastup na skakačkom mitingu u njemačkom Bühlu joj je sigurno vratio osmjeh na lice.

S rezultatom 2.00 odnijela je uvjerljivu pobjedu ispred Lavern Spencer iz Svete Lucije i domaće predstavnice Ariane Friedrich. Obje su preskočile 1.90 m. Njemačka rekorderka Friedrich svojedobno je bila najveća Blankina suparnica, ali posljednjih je godina također imala velikih problema s ozljedama. I u Bühlu je zbog ozljede prekinula natjecanje nakon prvog pokušaja na 1.95.

Blanka je ''čarobnu granicu'' od dva metra posljednji put preskočila na Hanžekovićevom memorijalu u Zagrebu prije dvije godine. Ovo joj je ujedno bilo 102. natjecanje u karijeri na kojem je letjela preko dva metra. (TS)

Miting u Bühlu, skok u vis, atletičarke:

1. Blanka Vlašić (Hrv) 2.00

2. Lavern Spencer (S. Lucija) 1.90

3. Ariane Friedrich (Njem) 1.90

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider